wrapper

Градоначелник Лесковца Горан Цветановић и власник фирме „Фасисол“ Петар Станојевић потписали су Уговор о давању на употребу и коришћење непокретности производног објекта АД ''Данило Бошковић'' у селу Грделица, у којем ће бити отворен погон за производњу металне галантерије.

Према речима господина Станојевића у новом погону би до 2021. године требало да буду запослена 103 радника, док ће у првој години запослење добити између 50 и 60 радника.

„Сада ће уследити адаптација и реконструкција простора, а очекујемо да погон крене са радом у марту ове године - рекао је Станојевић који 25 година живи и ради у Паризу.

Један од разлога због којег је решио да отвори погон у Лесковцу је његова жеља да допринесе привредном развоју југа Србије где је и рођен. Производи који се произведу у Грделици извозиће се на тржиштe Француске и Португалије, а према проценама град Лесковац ће за укупан период инвестиције остварити увећање јавних прихода од пореза на зараде у износу од око 10.900.000 динара.

„Поред константног рада, труда и одговорности, један од најважнијих услова за напредак града је отварање нових радних места. Управо због тога за мене, као градоначелника Лесковца, стварање нових могућности за запослење наших суграђана је приоритет над приоритетима – рекао је приликом потписивања градоначелник Цветановић.  Он је додао да је данашње потписивање уговора још једна потврда да су признања која је град Лесковац добио у прошлој  години – „Капетан Миша Анастасијевић“, „Златни кључ“ и „Плакета Регионалне привредне коморе Лесковац“, оправдана.

У априлу прошле године у Грделици је у присуству амбасадора Холандије, отворен погон фабрике трикотаже „ВНБ Книтинг“ у којем сада ради 52 радника.

Град Лесковац

ГРАД ЛЕСКОВАЦ

  Пана Ђукића 9-11
16 000 Лесковац, Србија
   016/213-213
   Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

Видео галерија