wrapper

Епископ рашко-призренски Теодосије и градоначелник Лесковца Горан Цветановић обишли су храм Светог Симеона Мироточивог у насељу Дубочица како би се упознали са радовима на изградњи ове светиње.

 „Нема већег благослова него да неко буде удостојен од Бога да може да гради храмове. Не може то свако, не да се свакоме, има људи богатих , који би могли више да ураде, али не раде, није свакоме дато. Зато је мени драго кад дођем у Лесковац и видим каква је преданост људи, града и свих који воде овај град када је у питању црква- изјавио је владика Теодосије током посете светињи у Дубочици.

Изградња храма Светог Симеона Мироточивог у насељу Дубочица започета је 2005. године на иницијативу верника и Српске православне цркве.

„Након вишегодишње паузе, у 2014. години, на задовољство свих нас, поново смо кренули са радовима на овој светињи. Те године завршили смо кров, фасаду, а 2015. наставили смо са унутрашњим уређењем светиње. Данас осећам радост што смо привели крају радове на унутрашњем и спољашњем осветљењу храма - рекао је градоначелник Лесковца Горан Цветановић.

До сада је град у изградњу храма Светог Симеона Мироточивог уложио 14 милиона динара, а у буџету за 2017. годину планирано је још 5 милиона динара за уређење пода и постављање подног грејања. 

Град Лесковац

ГРАД ЛЕСКОВАЦ

  Пана Ђукића 9-11
16 000 Лесковац, Србија
   016/213-213
   Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

Видео галерија