wrapper

Након Брестовца, канцеларија Центра за социјални рад почела је са радом и у Вучју, а њено отварање изузетно је важно за мештане јер ће своја права из области социјалне заштите моћи да остваре на једном месту, без потребе да долазе у Лесковац.

То значи да ће Вучјанци, као и мештани околних села, штедећи време и новац, у овој канцеларији моћи да добију све потребне информације, да подносе захтеве и остваре право на новчану социјалну помоћ, рекао је Бобан Илић, директор Центра за социјални рад.

Догађају је присуствовао и градоначелник Лесковца Горан Цветановић који је отварање овакве канцеларије најавио и у Грделици и истакао да је то само један од начина којима локална самоуправа покушава да доступност и квалитет услуга Центра подигне на виши ниво.

- Град Лесковац је ове године финансирао набавку метал детектора врата, у циљу подизања безбедности упошљеника и корисника Центра. Ускоро очекујемо да, у сарадњи са Министарством грађевине, ова установа добије и такозване паник тастере, који ће бити додатна заштита запосленима и клијентима. Ове године издвојили смо и средства за преуређење писарнице и пријемне канцеларије, као и собе за виђење у контролним условима, док смо у циљу веће уштеде енергије, обичну расвету заменили лед сијалицама, рекао је Цветановић.

Он је најавио даља улагања у модернизацију Центра за социјални рад, међу којима су набавка новог теренског возила, као и потпуна реконструкција ове установе, која ће се финансирати преко Канцеларије за управљање јавним улагањима Владе Републике Србије.

 

Град Лесковац

ГРАД ЛЕСКОВАЦ

  Пана Ђукића 9-11
16 000 Лесковац, Србија
   016/213-213
   Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

Видео галерија