wrapper

Ученици који су ове године завршили средњу школу са Вуковом дипломом данас су кренули на шестодневну екскурзију по Србији, којом их је за одличан успех наградио Град Лесковац.

Реч је о програму "Знање једнако путовање" којим се, преко Канцеларије за младе, већ трећу годину заредом награђују најбољи ђаци завршних разреда лесковачких средњих школа.

На овом путовању вуковци ће имати прилику да посетите Златибор, Тару, Мокру Гору, Копаоник, манастире Жичу и Студеницу, Ваљево, Крагујевац, Крушевац, Београд и друга места.

Пре поласка за њих је приређен пријем у сали Скупштине града, на којем им је градоначелник Лесковца Горан Цветановић пожелео срећан пут.

- Ово је један скроман поклон од Града за вас, који сте током читавог школовања били вредни и марљиви ђаци. На тај начин, желимо да покажемо да ценимо ваше знање и ваш труд и да смо поносни на успехе које сте остварили током школовања. Млади људи попут вас су највеће богатство једног града. Зато се трудимо да ојачамо економију, да отварамо нова радна места и изградимо бољи и лепши Лесковац јер ви то заслужујете, рекао је градоначелник Цветановић.

У име средњошколаца обратио се Милан Стојановић, вуковац Техничке школе "Раде Металац" који се захвалио граду и градоначелнику што награђују најбоље ђаке и тиме их мотивишу да буду још успешнији у даљем школовању.

 

 

Град Лесковац

ГРАД ЛЕСКОВАЦ

  Пана Ђукића 9-11
16 000 Лесковац, Србија
   016/213-213
   Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

Видео галерија