wrapper

Пројекат „Унапређење енергетске ефикасности Гимназије у Лесковцу“ у оквиру којег су замењени сви дотрајали прозори на овом објекту, успешно је приведен крају.

Вредност овог пројекта била је 5.400.000,00 динара, радови су завршени у року од 20 дана, колико је и било предвиђено уговором.

-  Имајући у виду да је основа енергетског унапређења зграда замена прозора и врата, у последње време реализовали смо неколико пројеката чији је циљ, управо, постизање вишег нивоа енергетске ефикасности објеката кроз замену столарије - рекао је градоначелник Лесковца Горан Цветановић који је посетио ову школу.

У плану је да идуће године, такође, преко пројекта Агенције за локални економски развој (АЛЕР) на згради лесковачке Гимназије буде одрађена и "демит" фасада. Према предрачуну трошкова, за реализацију ових радова биће потребно око 6,5 милиона динара.

 -  Ово је једна од већих инвестиција у школску зграду захваљујући којој је Гимназија постала боље место за ученике и професоре - рекла је директорка Драгана Цветановић.

 -  Прошле године смо, такође, уз помоћ издвајања из градског буџета успели да уредимо ходнике, избетонирамо простор око школе, реновирамо степениште испред свечане сале, као и да заменимо рукохвате на степеништу у целој згради - подсетила је Милијана Димић, директорка Економске школе, чији ученици похађају наставу у згради Гимназије.

Пројекти унапређење енергетске ефикасности заменом столарије реализовани су у Основној школи „Десанка Максимовић“ у Грделици, потом у Установи за одрасле и старије,а крајем овог месеца очекује се почетак замене столарије у Основној школи „Коста Стаменковић“.

Извођач радова у Гимназији била је „Црна Трава“ Лесковац, стручни надзор именовала је Дирекција за урбанизам и изградњу, док је пројекат релизовала Агенција за локални економски развој.

Галерија слика

Град Лесковац

ГРАД ЛЕСКОВАЦ

  Пана Ђукића 9-11
16 000 Лесковац, Србија
   016/213-213
   Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

Видео галерија