wrapper

Градоначелник Лесковца Горан Цветановић и министарка пољопривреде и заштите животне средине Снежана Богосављевић Бошковић потписали су Уговор о одобравању средстава за финансирање уређења атарских путева на територији Лесковца, саопштено је на конференцији за новинаре у кабинету градоначелника.

Укупна вредност овог уговора је 17.600.000,00 динара, од чега ће надлежно министарство издвојити 6.000.000,00, а град Лесковац  преостали износ, односно, 11.600.000,00 динара.

Поред Лесковца, уговор су потписале још 62 локалне самоуправе, које ће, такође, до краја године ревитализовати атарске путеве на својим територијама.

У наставку данашње конференције говорили су и народни посланик Жарко Богатиновић и лесковачки пољопривредници Јовица Стојковић, Ђорђе Мицић и Владица Нешић који су учествовали на седници Одбора за пољопривреду Скупштине Републике Србије која је одржана у среду, 8. јула.

За пољопривредне произвођаче било би од изузетног значаја да се повећа контрола увоза, као и контрола квалитета производа који се увозе и о томе смо говорили на Одбору пољопривреде - рекао је Јовица Стојковић.

Према речима пољопривредника, значајно би било и када би се повећали прелевмани на поједине повртарске културе, попут парадајза, краставца и паприке.

Закључци Одбора биће прослећени Министарству пољопривреде и заштите животне средине на даље разматрање.

Град Лесковац

ГРАД ЛЕСКОВАЦ

  Пана Ђукића 9-11
16 000 Лесковац, Србија
   016/213-213
   Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

Видео галерија