wrapper

Успешну земљу и успешан град стварају успешни, образовани, талентовани људи. Лесковац је богат таквим људима, нарочито младима који тек треба да искажу свој пун потенцијал. Желимо да стварамо Лесковац који ће бити град младих и град за младе јер су они наша покретачка снага, наш темељ за будућност, рекао је данас градоначелник Лесковца др Горан Цветановић на додели награда младим лесковачким талентима.

Око 200 младих који су постигли изузетне резултате у науци, уметности, култури и спорту примило је новчане награде града које локална самоуправа традиционално додељује за Дан града и  дан Светог Саве,  а сваке године се просечно награди око 500 ученика, студената, доктораната.

Градоначелник Лесковца др Горан Цветановић казао је да је додела ових награда само један од начина на који локална самоуправа тежи да створи што боље услове за младе, а да је најважније од свега запослење и стварање могућности да образовани млади људи стекну потребно искуство и пронађу посао након школовања.

- Зато ће и ове године бити опредељена значајна средства за мере активне политике запошљавања, у износу од 48 милиона динара. Највише средстава биће усмерено управо ка младима, па ће за програме стручне праксе за стицање практичних знања и за дипломце са просеком преко 9 бити опредељено 29 милиона динара, од чега 14 милиона за исплате из 2016. године, истакао је градоначелник.

Међу награђенима је и Владимир Цветановић, који је завршио Медицински факултет са просечном оценом 9,87 а тренутно се налази на докторским студијама. Он се у име награђених захвалио локалној самоуправи и градоначелнику.

- Додела ових награда је значајна не само у финансијском смислу, већ представља својеврсни доказ да град из којег потичемо мисли на нас и награђује наш труд. Добитник сам ове стипендије већ неколико година уназад и могу да кажем да је мени, а верујем и свима вама, она била један од подстрека да наставим са вредним радом и својим образовањем, рекао је Владимир Цветановић.

Награде су додељене у склопу Светосавске академије коју је организовала Школа за текстил и дизајн у Лесковцу. У оквиру академије организована је дебата на тему очувања српског језика, као и модна ревија ученика школе.

 

Град Лесковац

ГРАД ЛЕСКОВАЦ

  Пана Ђукића 9-11
16 000 Лесковац, Србија
   016/213-213
   Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

Видео галерија