wrapper

Буџетски фонд за развој пољопривреде града Лесковца расписао је конкурс за доделу подстицајних средстава у износу од 17.576.728 динара. Из Одељења за привреду и пољопривреде позвали су пољопривреднике да се јаве на конкурс који је расписан 24. јула, а завршава се 24. августа.

Конкурс има три такозване мере – инвестиције у физичку имовину пољопривредних газдинстава, органска производња и промотивне активности. Једним захтевом може да се конкурише за више инвестиција.

Саветница Одељења за привреду и пољопривреду Весна Николић рекла је да је до сада пристигло око 200 пријава, те да је највећи број захтева за инвестиције у физичку имовину пољопривредних газдинстава.

„Ова мера обухвата инвестиције везане за куповину опреме и механизације за сточарску, воћарско-виноградарску, повртарску, за набавку прикључних машина за обраду земљишта и опрему за пчеларство“, казала је Николићева.

На основу приспелих захтева, постоји могућност, процењује се, да пољопривредници добију 50 одсто новца од вредности опреме, без обрачунатог ПДВ-а. Максимални износ субвенције је 50.000 динара динара, осим за подизање засада у воћарству и за бушење бунара, у износима од по 100.000 динара

Да би се добила подстицајна средства на овом конкурсу, неопходно је да пољоприредна газдинства уз захтев доставе и – копију важеће личне карте носиоца домаћинства, потврду о извршеној регистрацији домаћинства, структуру биљне производње, копију карте наменског рачуна, оригинал фискални исечак и рачун отпремнице, као и копију гарантног листа за купљену робу.

Потребно је још и уверење о измиреним пореским обавезама према граду Лесковцу.

Град Лесковац

ГРАД ЛЕСКОВАЦ

  Пана Ђукића 9-11
16 000 Лесковац, Србија
   016/213-213
   Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

Видео галерија