wrapper

Градоначелник Лесковца др Горан Цветаановић је данас са својим сарадницима и представницима медија обишао недавно завршени општински пут 47 Мирошевце-Славујевце.

Подсетимо, радови на уређењу овог општинског пута изведени су у три фазе. У 2016. години је реализован Уговор о реконструкцији пута у дужини од 700 метара вредности од око 4,7 милиона динара а у 2017. години реконструисана је деоница у дужини од 300 метара, чија је вредност радова око 2,1 милиона динара. Док је у току последње фазе предмет уговора била рехабилитација коловоза у дужини од 2305 метара, у вредности од око 42,3 милиона. Средства за реализацију овог уговора обезбедили су Република Србија, Министарство привреде, кроз пројекат – „Подршка унапређења локалне и регионалне инфраструктуре“ у износу од око 17,6 милиона динара и Град Лесковац у износу од око 24,6 милиона динара.

„Један од главних предуслова за значајан привредни и економски раст, као и за општи развој друштва је путна инфраструктура зато се Град Лесковац труди да континуирано ради на изргадњи, реконструкцији и санацији саобраћајница“ –рекао је градоначелник.

Испред ЈП „Урбанизам и изградња“ новинарима се одратио директор Новица Николић:

„Управљање инвестиције вршило је ЈП Урбанизам и изградња Лесковац. Радове је изводила група извођача „АБМ ПУТОГРАДЊА“ д.о.о. из Мерошине и "ЦД ХИС" д.о.о. из Ниша. Радови су се изводили на основу Решења о одобрењу за извођење радова и на основу Главног пројекта, који је урадила ЈП „Дирекција за урбанизам и изградњу“. Стручни надзор вршило је ЈП "Урбанизам и изградња" Лесковац.“

Председници месних заједница „Мирошевце“ и “Славујевце“ Миодраг Ристић и Александар Митић су се захвалили градоначелнику др Горану Цветановићу и Локалној самоуправи на изградњи овог коловоза који је од великог заначаја за становнике ових села.

Град Лесковац

ГРАД ЛЕСКОВАЦ

  Пана Ђукића 9-11
16 000 Лесковац, Србија
   016/213-213
   Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

Видео галерија