wrapper

Данас, у Високој пословној школи у Лесковцу, завршена је подела субвенција пољопривреним произвођачима који су то право остварили у 2017.  години.

Уговоре о субвенцијама добило је 436 пољопривредника из 41 места.
Њима је данас уплаћено 11.317.000 динара.

Укупни број пољопривредника који су добили субвенције за 2017.  годину је 823 и за ту намену је издвојено око 18 милиона динара.

Град Лесковац се труди да што више допринесе пољопривреди, имајући у виду да она представља основну делатност у Србији.

„Јачање породичних пољопривредних газдинстава може да заустави негативан тренд одласка људи са села. Стога су улагања неопходна да би се појачала профитабилност и да млади остају на селу и баве се пољопривредом.“ Рекао је градоначелник Лесковца, Горан Цветановић.

У име пољопривредника захвалио се Драган Илић из Доњег Стопања.

 Подстицаје су добили мештани Свирца, Бобишта, Богојевца, Братмиловца, Велике Биљанице, Винарца, Власа, Горњег Крајинца, Горњег Стопања, Горњег Трњана, Градашнице, Грајевца, Доње Јајине, Доње Купиновице, Доњег Крајинца, Доњег Синковца, Доњег Стопања, Доњеg Трњана, Дрћевца, Душанова, Злоћудова, Злокућана, Јарсенова, Јашуње, Карађорђевца, Кумарева, Мале Биљанице, Манојловца, Миланова, Мрштана, Навалина, Номанице, Орашца, Подримца, Рајног Поља, Рудара, Свирца, Ступнице, Турековца, Црковнице и Лесковца.

Град Лесковац

ГРАД ЛЕСКОВАЦ

  Пана Ђукића 9-11
16 000 Лесковац, Србија
   016/213-213
   Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

Видео галерија