wrapper

Већи део радова на реконструкцији ДП „Синтетика“, око 80 процената, требало би да буде завршени у наредних месец дана, а расписивање четвртог тендера у вредности од 43 милиона очекује се за десетак дана.

У овај објекат биће пресељена производња фабрике„Џинси Србија“ и запослиће још 300 нових радника. Ово предузеће је власништво града Лесковца, купљено је новцем локалне самоуправе и донацијом Владе Србије, а „Џинси“ ће бити корисник.

У прошлој години спроведена су три тендерска поступка, укупне вредности 120 милиона динара за радове на реконструкцији зграде.

Градоначелник Лесковца Горан Цветановић обишао је радове на објекту некадашњег Друштвеног предузећа "Синтетика".

- Пре три месеца зграда некадашњег текстилног гиганта "Синтетика" у Лесковцу, била је у потпуно руинираном стању. Данас, када се налазимо на овом месту, све је потпуно другачије - рекао је градоначелник Лесковца Горан Цветановић.

- Истовремено се ради на целом простору од око 16 хиљада квадрата, комплетну техничку документацију и руковођење инвестицијама ради наше предузеће, а у плану су и радови на оваквим и сличним објектима - нагласио је Миленко Миленковић, директор ЈП Урбанизам и изградња Лесковац.

Директор Миленковић је рекао да би изградња оваквог новог објекта коштала око 4 милиона евра, а да се реконструкцијом добија такорећи ново, и модерно здање, на коме су од страог остали само зидови, за 160 милиона динара

Радови на реконструкцији некадашње Синтетике поверени су предузећу "Југ-градња" из Бојника, а на градишту тренутно ради преко 130 радника.

Град Лесковац

ГРАД ЛЕСКОВАЦ

  Пана Ђукића 9-11
16 000 Лесковац, Србија
   016/213-213
   Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

Видео галерија