wrapper

Данас је у Центру за развој Јабланичког и Пчињског округа приређена конференција поводом завршетка пројекта „Подршка развоју приватног сектора у Јужној и Југозападној  Србији –ПСД“.

Пројекат у Србији спроводи Развојна агенција Србије у сарадњи са Мисијом америчке агенције за међународни развој (USAID) и представља директну сарадње Владе Републике Србије и Сједињених Америчких Држава, које га и финансирају преко UDAID-a.

Координатор пројекта је Развојна агенција Србије док је Центар за развој Јабланичког и Пчињског округа један од партнера.

Бави се унапређењем развоја микро, малих и средњих предузећа и предузетништва са циљем повећања продаје, унапређења извоза и креирања нових радних места из сектора агроиндустрије, лаке индустрије и модне индустрије у 3 града и 9 општина  јужне и југозападне Србије.

Предузетници са југа оценили су да је значај Пројекта подршке развоју приватног сектора, поред финансијске и тај што су кроз различите сајмове и предавања, упознали људе, али и научили како написати и на прави начин реализовати бизнис план.

Према речима Марка Стојановића из Лесковца, који је захваљујући новцу из пројекта отворио радњу која се бави графичким дизајном и дигиталном штампом, осим решавања егзистенцијалног питања, омогућено му је да се бави ониме шта воли.

По струци сам графички инжењер, а овај пројекат омогућио ми је да се бавим оним за шта сам се школовао и шта волим. Самим тим што су нам обезбедили средстава, омогућили су нам да останемо и радимо у својој земљи - каже Стојановић.

У Центру за раѕвој Јабланичког округа поручили су да је у пројекту  са подручја Јабланичког и Пчињског округа учествовало 68 фирми. За 4 године колико се спроводи, посао је за стално добило 50 људи, док је још 200 радника било ангажовано сезонски, а укупна вредност целокупног пројекта је 28,4 милиона динара.

Град Лесковац

ГРАД ЛЕСКОВАЦ

  Пана Ђукића 9-11
16 000 Лесковац, Србија
   016/213-213
   Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

Видео галерија