wrapper

Градске вести

РУСКИ ВОЈНИ СТРУЧЊАЦИ У ЛЕСКОВЦУ

Данас је делегација војних лекара из Руске Федерације у оквиру посете Србији посетила Општу болницу Лесковац како би руски стручњаци добили праву слику о ситуацији у српским здравственим установама широм наше државе, начин организације свих релевантних институција у циљу што ефикаснијег сузбијања ширења заразне болести COVID-19.

Read more...

ЈУРА ПОСТУПА ПО ПРЕПОРУКАМА ШТАБА ЗА ВАНРЕДНЕ СИТУАЦИЈЕ

Јужнокорејска компанија Јура која у Лесковцу запошљава око 2800 радника сутра неће покренути своје погоне.

Read more...

ДВАДЕСЕТ ПЕТА СЕДНИЦА ШТАБА ЗА ВАНРЕДНЕ СИТУАЦИЈЕ

Данас је одржана двадесет и пета седница Градског штаба за ванредне ситуације на којој су усвојене нове мере заштите и превенције од ширења епидемије вируса корона.

Read more...

ПРЕПОРУКА ЗАВОДА ЗА ЈАВНО ЗДРАВЉЕ КОМПАНИЈИ ЈУРА

Завод за јавно здравље је на основу тренутне ситуације проследио допис свим компанијама које послују у Јабланичком округу да поштују мере које је Влада Републике Србије прописала у циљу спречавања и сузбијања епидемије.

Read more...

ТРИДЕСЕТ ДВОЈЕ У ЈАБЛАНИЧКОМ ОКРУГУ ОБОЛЕЛО ОД ВИРУСА КОРОНА

На конференцији за медије одржаној данас након ванредне седнице Градског штаба за ванредне ситуације града Лесковца градоначелник и командант штаба др сци. мед. Горан Цветановић саопштио је да на територији Јабланичког округа има тридесет двоје оболелих од вируса корона и да је међу њима 29 особа из Лесковца, две из Власотинца и једна из Бојника.

Read more...

НАЈСТАРИЈИ СУГРАЂАНИ У КУПОВИНУ У СУБОТУ ОВОГ ВИКЕНДА

Према најновијој одлуци Кризног штаба за сузбијање болести COVID-19 сви грађани старији од 65 година, моћи ће да купе намирнице у продавницама у СУБОТУ, уместо у недељу, што је до сада био случај. Продавнице ће за најстарије грађане бити отворене у суботу од 4 до 7 часова.

Read more...

ДВАДЕСЕТ ЧЕТИРИ ОБОЛЕЛА У ЈАБЛАНИЧКОМ ОКРУГУ

Након двадесет и четврте седнице Штаба за ванредне ситуације одржана је конференција за штампу на којој су командант Штаба и градоначелник Лесковца др сци. мед. Горан Цветановић, као и руководиоци здравствених институција обавестили јавност о најновијим подацима у вези са тренутном ситуацијом у граду.

Read more...

ОДРЖАНА 24. СЕДНИЦА ШТАБА ЗА ВАНРЕДНЕ СИТУАЦИЈЕ

Данас је одржана двадесет и четврта седница Градског штаба за ванредне ситуације на којој је од стране директорке Завода за јавно здравље поднет извештај о тренутној епидемиолошкој ситуацији у граду.

Read more...

ХАЛА ПЛАВИ ПАВИЉОН СЕ ПРИПРЕМА ЗА ПАКОВАЊЕ И ДИСТРИБУЦИЈУ ПАКЕТА

На основу Одлуке Градског већа са 130. седнице на којој је усвојено да ће свим пензионерима са пензијом испод 30 хиљада динара и социјално угроженима бити уручени пакети помоћи, град Лесковац ће издвојити 20 милиона динара за набавку истих.

Read more...

ОДРЖАНА 23. СЕДНИЦА ШТАБА ЗА ВАНРЕДНЕ СИТУАЦИЈЕ

Данас је одржана 23. седница Градског штаба за ванредне ситуација на којој су чланови Штаба упознати са Закључком Владе Републике Србије којим се уређује начин информисања становништва о стању и последицама заразне болести COVID-19 по којем је обавештење јавности о стању и последицама заразе задужен Кризни штаб на челу са председницом Владе или лица која овласти Кризни штаб. У складу са Закључком Владе градоначелник др сци. мед. Горан Цветановић и Градски штаб за ванредне ситуације града Лесковца ће све информације у вези стања и последица заразне болести COVID-19 изазване вирусом SARS-Co-V-2 на територији града Лесковца усмераваће искључиво ка Кризном штабу за сузбијање заразне болести COVID-19 на чијем је челу председница Владе Републике Србије, који ће, потом, обезбедити да се изврше неопходне провере и предузму одговарајуће мере на правовременом и тачном информисању јавности.

Read more...

Град Лесковац

ГРАД ЛЕСКОВАЦ

  Пана Ђукића 9-11
16 000 Лесковац, Србија
   016/213-213
   This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Видео галерија