wrapper

Градске вести

СУЗБИЈАЊЕ ОДРАСЛИХ ФОРМИ КОМАРАЦА ЗАМАГЉИВАЊЕМ

Градска управа града Лесковца, Одељење за заштиту животне средине обавештава грађане и Пчеларска друштва да ће се вршити сузбијање одраслих форми комараца замагљивањем, по утврђеној маршрути, а у оквиру Акције системске дератизације и дезинсекције на територији града Лесковца.

Read more...

САСТАНАК СА ИЗВРШНИМ ДИРЕКТОРОМ КОМПАНИЈЕ АПТИВ

Градоначелник Лесковца др сци. мед. Горан Цветановић је данас у свом кабинету разговарао са извршним директором компаније Аптив Луишом Фигуередом. Састанку су присуствовали начелник Градске управе Милош Цветановић и секретар Скупштине града Зоран Вукашиновић.

Read more...

ИСПЛАЋЕНА ТРЕЋА РАТА ЗА ПРОГРАМСКО ФИНАНСИРАЊЕ СПОРТСКИХ УДРУЖЕЊА И КЛУБОВА

Данас је спортским клубовима и организацијама који су право на финансирање и суфинансирање стекли путем конкурса за програмско финансирање из буџета Града Лесковца исплаћена трећа рата у износу од 24.220.000 динара.

Read more...

ОТВОРЕНО ГЛАСАЊЕ ЗА ТАКМИЧЕЊЕ „СРБИЈА У РИТМУ ЕВРОПЕ“

Гласање за највеће дечје музичко такмичење у Србији - Србија у ритму Европе - је отворено. Боје Лесковца ове године бране Габријела Здравковић, Ана Стојилковић и Катарина Пејчић представљајући Кипар песмом Fuego коју изводи Елени Фуреира.

За представнике града Лесковца можете гласати до затварања гласања у телевизијском преносу 05. септембра на Првој српској телевизији од 13 часова, тако што ћете на број 1557 послати поруку са садржајем: PESMA 19. 

Read more...

ХЕРОИНА НАШЕГ ДОБА – ДР АЛЕКСАНДРА ЦВЕТАНОВИЋ

Млада научница др Александра Цветановић, добитница награде за најбољег младог научника Србије у 2019. години и Октобарске награде града Лесковца – медаље у истој години, данас је посетила градоначелника Лесковца др сци. мед. Горана Цветановића.

Read more...

IN MEMORIAM: МИРОСЛАВ ЛАЗАНСКИ

„Са жаљењем сам примио вест да је данас, у 71. години, преминуо српски амбасадор у Русији, врхунски новинар, публициста, војни коментатор, а пре свега велики човек који је волео Србију, Мирослав Лазански.

Read more...

НЕАДЕКВАТАН ОТПАД У КАНАЛИЗАЦИЈИ УЗРОКУЈЕ ПРОБЛЕМЕ

Град Лесковац на челу са градоначелником др сци. мед. Гораном Цветановићем овим путем изражава захвалност члановима Савета МЗ "Бобиште" који су уложили напор да очисте канализациону мрежу у свом насељу. Проблем са запушеним цевима је настао услед бацања неадекватног отпада у канализацију. 
Read more...

УРУЧЕНЕ ПОНОСНЕ КАРТИЦЕ "ЦЕНА МИНУС ЗА ТРИ ПЛУС"

Удружење „Покрет за децу три плус“ предложило је локалним самоуправама чланство како би заједно доносили погодности и тиме побољшали материјални статус породицама које имају троје и више деце. Град Лесковац је као одговорна локална самоуправа препознао значај приступања и обезбеђивања овог посебног вида подршке породицама са троје и више деце са територије града Лесковца. Поносном картицом родитељи ће остваривати финансијску олакшицу при куповини робе или пружања услуга, чиме ће се побољшати услови за задовољење потреба и унапредити материјални положај породица.

Read more...

ДВАДЕСЕТ ШЕСТ ГОДИНА ОД "ОЛУЈЕ"

Двадесет и шест година је прошло од војне акције „Олуја“ чији је циљ био етничко чишћење Срба са простора данашње Хрватске. Протерано је више од 250 хиљада Срба, а убијено је и нестало преко две хиљаде.

Read more...

ПРЕДСЕДНИЦА ВЛАДЕ РС АНА БРНАБИЋ ОБИШЛА ЛЕСКОВАЦ И ЈАБЛАНИЧКИ ОКРУГ

Председница Владе Републике Србије Ана Брнабић је у понедељак и уторак боравила у Јабланичком округу, посетила град Лесковац и општине округа.

Read more...

Град Лесковац

ГРАД ЛЕСКОВАЦ

  Пана Ђукића 9-11
16 000 Лесковац, Србија
   016/213-213
   This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Видео галерија