wrapper

Градске вести

IN MEMORIAM ДР СУЗАНА МИШИЋ

Др Сузана Мишић, специјалиста опште стоматологије, директор Геронтолошког центра Београд, помоћник министра за рад, борачка и социјална питања преминула је након тешке болести у Београду у 55. години. Градоначелник Лесковца др сци. мед. Горан Цветановић упутио је саучешће породици, пријатељима и колегама:

“Са тугом и неверицом сам примио вест о прераној смрти госпође Мишић која је за живота била дивна мајка, добар пријатељ, велики борац, професионалац.
Својим политичким деловањем дала је допринос развоју наше Србије.
Саосећам са болом породице и пријатеља јер је ово ненадокнадив губитак за све нас који смо имали привилегију да је познајемо и сматрамо пријатељем.
Почивај у миру и нека те анђели чувају!”

Read more...

СВЕЧАНА АКАДЕМИЈА ПРЕДШКОЛСКЕ УСТАНОВЕ "ВУКИЦА МИТРОВИЋ"

Ове недеље Предшколска установа „Вукица Митровић“ организовала је низ активности у којој су учешће узели сви вртићи на територији града Лесковца. Данас је уприличена свечана академија у оквиру које су малишани из вртића „Колибри“ извели представу Чаробњак из Оза.

Read more...

ОТВОРЕНА ЛИКОВНА КОЛОНИЈА ВЛАСИНА

У Лесковачком културном центру данас је отворена изложба радова насталих на Ликовној колонији Власина које су настале у последња три сазива, односно на колонијама 2019, 2020. и 2021. године.

Ова традиционална манифестација, скоро пола века окупља академске уметнике широм земље и иностранства.

Read more...

БОГДАН МИТИЋ НАЈБОЉИ НА ПРВЕНСТВУ СРБИЈЕ У ПЛИВАЊУ

У Београду је претходног викенда одржано Летње првенство Србије за пионире. 

Read more...

АСФАЛТИРА СЕ ДЕОНИЦА ПУТА ПРЕМА ВУЧЈУ

У току су радови на првoj фази реконструкције пута за Вучје, тј. радови на државном путу IIA реда број 227 Лесковац – Стројковце. Укупна вредност радова је 282 милиона динара.

Данас се асфалтира деоница овог пута у дужини од 400 метара.

Read more...

ОДРЖАНА МАНИФЕСТАЦИЈА "РАЗИГРАНЕ УЛИЦЕ"

Предшколска установа „Вукица Митровић“ по девети пут организује манифестацију „Разигране улице", ове године на градском тргу. Малишани из свих вртића ПУ „Вукица Митровић“ окупили су се са својим родитељима, бакама, декама, васпитачима, плесали и унели грају и смех широм центра града.

Read more...

САСТАНАК СА АНЕМЕТ ТУГАРД ЈАПСЕН ИЗ ДАНСКЕ

Заменица градоначелника Лесковца др Лидија Димитријевић данас се састала са Анемет Тугард Јапсен, медицинском сестром и менаџером у здравству из Данске која је у оквиру пројекта „Међународна размена између болница“ три недеље борави у Србији. Након Сомбора, она је у посети граду Лесковцу где се упознала са радом здравствених институција на територији града, а следеће недеље боравиће у Новом Саду. Др Небојша Димитријевић, директор Опште болнице Лесковац и Зорица Тасић Стојановић, шеф Службе за правне и економско-финансијске послове су госпођу Јапсен упознали са радом ове установе секундарне здравствене заштите. Као медицински радник са двадесетогодишњим искуством, гошћа из Данске је похвалила организацију рада Опште болнице Лесковац и доступност примарне здравствене заштите, посвећеност лекара и медицинских сестара и улагања у област здравства. Након састанка организована је посета Заводу за јавно здравље. Своја запажања и искуства, госпођа Јапсен ће представити колегама на великом когресу у Бриселу почетком јуна.

Read more...

НОВЕ МАШИНЕ ЗА ЈКП ГРДЕЛИЦА

Јавно комунално предузеће „Грделица“ наставило је са модернизацијом возног парка уз велику подршку Града Лесковца све у циљу квалитетнијег пружања услуга свим суграђанима, али и за обављање свих поверених послова на високом нивоу.

Read more...

НОВЕ ИНВЕСТИЦИЈЕ ЗА ОСНОВНУ ШКОЛУ У ГРДЕЛИЦИ

Данас су представници локалне самоуправе обишли ОШ Десанка Максимовић у Грделици поводом нових улагања и модернизације објекта.

Read more...

ПЕТОГОДИШЊИЦА ПОСТОЈАЊА ЖФК "ВУЧИЦE" ИЗ ВУЧЈА

Данас је обележена петогодишњица оснивања Женски фудбалски клуб Вучице у Вучју у којем тренира 40 деце, док се чланице сениорског тима такмиче у Другој лиги Србије где тренутно заузимају шесто место на табели.

Read more...

Град Лесковац

ГРАД ЛЕСКОВАЦ

  Пана Ђукића 9-11
16 000 Лесковац, Србија
   016/213-213
   This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Видео галерија