wrapper

На простору некадашњег Југекспреса, на површини од 11.000 квадратних метара, улагањем од милион евра, компанија ДИТ'С, на челу са Славишом Цветковићем, је отворила нови продајни салон, производни погон, перионицу аутомобила и кафе ресторан.

ДИТ'С је свој развојни пут започео 22. јула 1999. године у закупљеном локалу од 37 квадрата и најпре се бавио производњом кућног текстила. Јасном визијом и жељом за успехом вредни оснивачи и радници су проширили своју производњу и наставили са израдом душека и тапацираног намештаја. Данас је ДИТ'С једна од најуспешнијих породичних лесковачких компанија која доприноси привреди града, а поред тога је друштвено одговорна и хумана.

Говорећи на свечаном отварању, господин Цветковић је данас рекао да су се у изазов изградње и опремања новог објекта упустили након што је завладала пандемија корона вируса, да то није било лако, али да нису желели да одустану од свог сна.

„Почео сам са позајмљеним капиталом, уз огромну подршку породице, нарочито супруге. Захваљујем свим нашим сарадницима из Србије и иностранства који су нам помогли да покренемо објекат који даје још мало душе овом нашем прелепом граду. Неизмерно сам захвалан и људима који су својим радом створили позитиван пословни амбијент у Србији и граду, Влади Србије, председнику и нашем градоначелнику“ – казао је данас Цветковић и након тога градоначелнику Лесковца др сци. мед Горану Цветановићу уручио захвалницу због подршке коју пружа и због развоја пословне климе у Лесковцу.

Градоначелник је данас нагласио да успех локалних привредника потврђује да Лесковац заиста ствара одличне услове пословања за привредне субјекте, те да је с разлогом четврти пут заредом постао носилац НАЛЕД-овог БФЦ сертификат са процентом од 96,33% испуњених критеријума и рекао:

„Честитам господину Цветковићу, члановима његове породице који активно учествују у раду фирме, али и свим запосленима на упорности и знању који су основни предуслов за напредак, како ове компаније, тако једног града и државе. Нова инвестиција, уз два продајна објекта, производни простор у Турековцу, магацине и 70 запослених, је показатељ паметног пословања, породичне слоге и добре сарадње. Похвално је и то што је породица Цветковић увек спремна да помогне друштвеној заједници па је само током првог таласа пандемије донирала значајан број заштитних маски и скафандера граду и здравственим институцијама. Зато ДИТ'С није случајно добитник Октобарске награде града Лесковца.“

На крају свог обраћања градоначелник Цветановић је за петак 23. јул 2021. године најавио свечано отварање Аква парка Атина у Лесковцу, који ће прве посетиоце примити у суботу 24. од 10 часова. Поменувши скорашње отварање некадашњег хотела Београд који ће сада носити име Хотел Лесковац, шопинг центра Сајам и нове инвестиције компаније Младост у износу од 30 милиона евра, нагласио је да отварање три привредна објекта, у текућој недељи, у Лесковцу указују на добар развој града и да је то доказ да чак и у време короне локална самоуправа и предузетници имају снагу, умеће и знање да Лесковац начине једним од најлепших места за живот.

„Локална самоуправа града Лесковца поред добре сарадње са страним инвеститорима, посебну пажњу посвећује нашим људима који имају воље, имају идеју и желе да раде јер се боримо за исти циљ – да живимо у стабилном, развијеном друштву“ – закључио је градоначелник и компанији ДИТ'С пожелео много успеха у даљем раду.

Након свечаног отварања власници, градоначелник са сарадницима и званице су обишли продајни салон, производне погоне и остале пратеће елементе новоотвореног објекта.

Tagged under

Град Лесковац

ГРАД ЛЕСКОВАЦ

  Пана Ђукића 9-11
16 000 Лесковац, Србија
   016/213-213
   This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Видео галерија