wrapper

Данас је одржан 32. Сајам запошљавања у организацији Националне службе за запошљавање чији је циљ повезивање незапослених лица и послодаваца.

На данашњем сајму било је 18 послодаваца са својим штандовима, из области текстилства, прехрамбене, прерађивачке, електроиндустрије, трговине и осигурања који су Лесковчанима понудити преко 200 нових радних места.

Међу послодавцима и овог пута налазили су се Аптив, Џинси, Лескобегс, Аутостоп, као и нека од наших домаћих предузећа, Бане Комерц, Југпром, Дитс и многи други.

Повољна пословна клима довела је до развитка и малих и средњих предузећа. Све то резултира отварањем нових радних места и смањењем незапослености у граду. Према подацима Националне службе за запошљавање број незапослених у јуну ове године износио је 16362 што показује да је од краја 2012. до данас број незапослених смањен за скоро 6500 људи.

Испред локалне самоураве обратила се Марија Јовановић, помоћник градоначелника, и истакла да нас ускоро очекује отварање новог погона Јуре, отварање Аптива, да Терастил шири свој производни капацитет, Џинси сели производњу у Синтетику и повећава број радника. Све ове компаније запослиће до краја године скоро 1500 наших суграђана.

Најављен је и потенцијални инвеститор из Италије, произвођач малих кућних апарата, који је веома заинтересован за Лесковац и који планира да запосли око 2000 људи.

Град Лесковац

ГРАД ЛЕСКОВАЦ

  Пана Ђукића 9-11
16 000 Лесковац, Србија
   016/213-213
   This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Видео галерија