wrapper

Реконструкција ограде Школе за основно и средње образовање „11. октобар“ је данас завршена, а ученици и наставници ове образовно-васпитне установе су искористили лепо време и уз њу засадили 140 садница црног бора и смрче – донацију Шумског газдинства Лесковац.

Из градске касе је за фарбање и реновирање ограде издвојено 840,000 динара. У име Одељења за друштвене делатности је говорио Бојан Тојага који је нагласио да је реконструисана ограда била дотрајала и стара тако да је 140 метара металне галантерије ограде замењено, парапет, који се није ни видео од земље, је обновљен. „Сада је школско двориште комплетно заштићено, имамо негде око 250 метара ограде са две капије чиме смо боравак деце у школи олакшали и унапредили.“

Директор школе Владимир Анђелковић се захвалио локалној самоуправи на подршци и сарадњи, као и наставницима, ученицима и комшијама из Месне заједнице Коста Стаменковић 2 који су се одазвали акцији ЈП „Србијашуме“ „Засади дрво“. „Циљ нам је да и у току године и одржавамо и негујемо ово дрвеће како би деца развила позитивне особине и добар однос према животној средини али и да би нам школско двориште изгледало лепше и уредније,“ рекао је Анђелковић.

Ово је још једно у низу улагања у ШОСО „11. октобар“. У протеклом периоду је средствима града, тачније сумом од 2,5 милиона динара, уређено двориште испред школе, а направљено је и терен за корективну гимнастику са тартар подлогом, 1, 5 милион динара је уложен у сензорну собу, а иза школе је постављен мобилијар.

Tagged under

Град Лесковац

ГРАД ЛЕСКОВАЦ

  Пана Ђукића 9-11
16 000 Лесковац, Србија
   016/213-213
   This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Видео галерија