wrapper

Његова екселенција, амбасадор Краљевине Белгије Кунрад Адам данас је боравио у Лесковцу и овом приликом посетио градоначелника Лесковца.

Екселенција Адам и градоначелник др Горан Цветановић на састанку су разговарали о развоју економске сарадње Лесковца и Белгије, о бољој сарадњи између фабрика, какву имају белгијски „Блокс“ и фирма „Лескобегс“, посебно истакавши могућност сарадње на пољу културе.

Градоначелник Лесковца, др Горан Цветановић, на конференцији за медије одржаној након састанка казао је да Лесковац подржава спољашњу политику Републике Србије и труди се да одржавањем контаката са земљама региона, Европе и целог света допринесе истој.

„У интересу развијања што бољих односа са водећим европским земљама и доприносу побољшања економске сарадње Белгије и Србије, данас је са нама Његова екселенција, амбасадор Краљевине Белгије Кунрад Адам. Потенцијал економске и индустријске сарадње двеју земаља лежи у индустрији метала, електронској и хемијској индустрији и пољопривредном сектору. Екселенција Адам и ја смо разговарали како заједничким снагама можемо допринети тој сарадњи, а обојица верујемо да је то могуће, с обзиром на чињеницу да у Лесковцу расту поменуте индустрије“, -  казао је Цветановић и додао да ће Лесковац увек бити спреман за сваки вид сарадње са Белгијом.

Кунрад Адам, амбасадор Белгије, који је први пут у Лесковцу, захвалио се градоначелнику на срдачној добродошлици и казао да је веома важно изаћи из граница Београда и упознати се са целом земљом у којој је амбасадор.

„Имали смо веома плодоносан састанак са градоначелником који ме је упознао са ситуацијом у граду, плановима и циљевима. Разговарали смо о добром функционисању компанија „Блокс“ и „Лескобегс“ које могу послужити као добар пример за инвестирање нових белгијских компанија у Лесковцу. Све то са циљем отварања нових радних места, што је веома важно како би се отворило што више могућности за младе људе. Економска сарадња јесте један од видова повезивања земаља, али од већег значаја је контакт између народа“, -  истакао је Адам и додао да се нада да ће се сарадња продубити, нарочито на пољу културе.

Пријему амбасадора Краљевине Белгије присуствовала су деца Града Лесковца која ће на такмичењу „Србија у ритму Европе“ наступати са песмом белгијског извођача.

„Постоји спона између Лесковца, Белгије и наших народа. То су наша дивна деца која ће се песмом ове земље представити на такмичењу „Србија у ритму Европе“. Они су данас са нама како би упознали амбасадора земље на чијем ће језику певати. Извешће песму Лоика Нота и ми се надамо да ће синергија наших народа Лесковцу донети победу“, -  рекао је градоначелник Цветановић и младима пожелео срећу на такмичењу.

Град Лесковац

ГРАД ЛЕСКОВАЦ

  Пана Ђукића 9-11
16 000 Лесковац, Србија
   016/213-213
   This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Видео галерија