wrapper

Данас су у Општој болници Лесковац и Дому здравља Лесковац организовани бесплатни лекарски прегледи.

Интересовање грађана за ову акцију је, као и сваког пута, велико. Акцију бесплатних превентивних прегледа спроводи Министрарство здравља, која се притом спроводи на нивоу читаве Србије, и у оквиру ње грађани су данас без заказивања били у прилици да ураде ултразвук абдомена и мамографију, као и анализу крви на холесторол и триглециреде.

Градоначелник Лесковца др Горан Цветановић посетио је данас Општу болницу и Дом здравља и притом рекао: "С обзиром на то да велики број наших суграђана нема здравствене књижице, имају прилику да на овај начин провере своје здравствено стање. Колико су ови прегледи значајни може се видети и по статистичким подацима који кажу да је ове године урађено 6.429 прегледа: кардиолошких прегледа 796, ендокринолошких 357, затим 203 гинеколошка прегледа, уролошких прегледа 128, офтамолошких прегледа 703 и 294 прегледа младежа. Када гледамо мамографију и ултразвук обављен је 2.481 преглед, од тога 1.247 ултразвука абдомена. Обављено је и 2.199 лабораторијских анализа, као и 796 мерења притиска и ЕКГ. Ефекти су велики и наставићемо да радимо и у наредном периоду. Очекујемо за 10 – 15 дана да кренемо са акцијом коју ће организовати Град Лесковац уз помоћ стручних служби да на територији читавог града, у свим месним заједницама (139) радимо превентивне прегледе  и да наши млади лекари крену са прегледима на основу којих ће суграђане упућивати према конкретним институцијама."

Медијима се обратио и директор болнице др Небојша Димитријевић који је истакао да је до 12 часова урађено је 206 лабораторијских анализа, 23 мамографије и 172 ултразвучна прегледа абдомена. "Јако је велики одзив, и поред гужве нећемо вратити ниједног пацијента како би сви који су дошли били прегледани. Данас прегледе радимо са 3 ултразвука, и верујем да смо једини у Србији који данас раде са толико уређаја."

Tagged under

Град Лесковац

ГРАД ЛЕСКОВАЦ

  Пана Ђукића 9-11
16 000 Лесковац, Србија
   016/213-213
   This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Видео галерија