wrapper

„Константно радимо на остварењу циља да сва деца имају адекватне услове за учење, дружење и игру, и са тим се није стало ни током ванредног стања. Вредно се радило на побољшању услова у школама, јер наши ученици, наша деца и образовање заузимају значајно место на лествици приоритета локалне самоуправе. Поред квалитетног образовања, веома је важна и безбедност ученика. Иако деца сада нису у ђачким клупама, када се почетком следеће школске године буду вратила, вратиће се у безбеднију и сигурнију школу. Основна и Средња школа у Грделици добиле су комплетно нову ограду у дужини од 170 метара, за шта је опредељено 1,8 милиона динара” – рекао је данас градоначелник Лесковца др сци. мед. Горан Цветановић приликом обиласка школе у Грделици.

Цветановић је данас казао како су поред школа у Грделици, само у претходне две године, ограде постављене око Основне и Средње школу у Вучју, ОШ Светозар Марковић, Школе за основно и средње образовање, као и Туристичко-угоститељске школу и ОШ Трајко Стаменковић, које се налазе у истом дворишту за шта је укупнп издвојено преко 11,5 милиона динара.

„У школи у којој се данас налазимо, ОШ „Десанка Максимовић“ у Грделици, извршена је комплетна замена дотрајале столарије, обновљена је фасада, чиме је повећана енергетска ефикасност где је град Лесковац уложио преко 8 милиона динара. И Средња школа у Грделици такође је добила нови изглед, постављене су и бехатон плоче, чиме је уређен главни улаз који користе обе школе и за све то град је издвојио скоро 5,5 милиона динара. Поред ових инвестиција у току 2018. и 2019. године за редовно одржавање ове школе издвојено је преко 5 милиона динара” – рекао је градоначелник и нагласио да ће рад на овом пољу бити настављен све док свака школа на територији града не буде уређена.

Директор ОШ Десанка Максимовић у Грделици Ненад Младеновић је са присутнима поделио два утиска, први да му је жао што због пандемије вируса корона нема дечје граје у школи, а други да се и поред тога дешава нешто лепо дешава у школи и захвалио се градоначелнику на труду да равномерну улаже у све школе којих нема мало. Директор Средње школе у Грделици Звездан Анђелковић је истакао да ће ограда значајно допринети безбедности деце али и изгледу школа и додао да је у току сређивање дворишта, у школској радионици се репарирају старе и праве нове клупе. Он се захвалио свима који доприносе напретку, а посебно градоначелнику који се залаже да све школе у нашем крају имају боље услове за рад.

Tagged under

Град Лесковац

ГРАД ЛЕСКОВАЦ

  Пана Ђукића 9-11
16 000 Лесковац, Србија
   016/213-213
   This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Видео галерија