wrapper

Међународни дан образовања обележава се 24. јануара у свету као дан посвећен образовању. Овај дан је признат од Уједињених нација и усмерен је на доступност образовања као средства за излазак из сиромаштва.
Градоначелник Лесковца др сци. мед. Горан Цветановић честитао је овај дан и указао на важност образовања, области у коју се у Лесковцу у великој мери улаже. 
"До сада смо у енергетску санацију школских објеката уложили 250 милиона динара, у уређење и изградњу фискултурних сала, спортских хала и терена до сада је уложено преко 200 милиона динара. Затим, у побољшање услова школовања санирањем кровова, санитарних чворова, грејања, дворишта, ограда до сада је уложено преко 82 милиона динара. Када говоримо о помаку који смо успели да направимо на пољу образовања и васпитања, не смемо да заборавимо ни пројекте и програме које из године у годину реализујемо како бисмо подржали омладину. Сваке године на Дан града и Дан Светог Саве награђујемо најталентованије, најбоље студенте, спортисте, уметнике и до сада смо преко наградили 3000 младих људи са скромних 85 милиона динара и сматрам да је то најбоље уложен новац наше локалне самоуправе. Већ у среду, 27. јануара обрадоваћемо 278 младих талената и за награде наменити 8,73 милиона динара."

Град Лесковац

ГРАД ЛЕСКОВАЦ

  Пана Ђукића 9-11
16 000 Лесковац, Србија
   016/213-213
   This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Видео галерија