wrapper

За здравствене раднике у Лесковцу стигло 185 доза Фајзерове вакцине, а у понедељак, како је данас најављено стиже и 49 доза за Старачки дом „Сунчана јесен“.

Прву вакцину против корона вируса данас је у Лесковцу примио шеф Службе ургентне медицине Милан Стојковић, а затим и директор Опште болнице Лесковац др Небојша Димитријевић.

Директор Димитријевић је након вакцинације истакао:

„Kао што видите почела је вакцинација у Општој болници Лесковац по распореду који је направљен, по препоруци Института Батут и Завода за јавно здравље који су и набавили вакцину. Kод нас је план следећи, прво ће се вакцинисати људи из Респираторног центра, људи из Kовид амбуланте који су највише изложени и они који су непосредно у контакту јер раде у Kовид амбулантама. Ми смо се вакцинисали међу првима да покажемо да вакцину треба примити и ако сте у дилеми да ли примити или не, одоговор је да јер је то једина шанса да се ово спречи. Поновићу поново, постоје они који не желе да се вакцинишу, данас смо примили Фајзерову, стигло је упутство и за руску, стићи ће и за кинеску тако да ће свако имати право да бира и да ли то жели“.

Kао пример зашто се треба вакцинисати, директор Димитријевић је узео овај трећи талас који је био најјачи и како је рекао, када видите како изгледају ковид пацијенти онда схватите да морате да примите вакцину и да је то једини начин да спречимо даље ширење вируса и да спречимо људе да умиру.

У току следеће недеље вакцину ће добити запослени у Заводу за јавно здравље и Дому здравља, а в.д. директорка Завода за јавно здравље Лесковац др Александра Николић казала је да ће се она одлучити за Фајзерову.

„Што се тиче вакцине коју смо у овом тренутку добили, Фајзерову, увек је лекарска екипа и епидемиолог присутан приликом одређивања да ли нека особа може да прими вакцину, то се односи на све групе које ће се вакцинисати, у сваком случају лекарска екипа ће бити та која ће одредити да ли нека особа има контраиндикацију за вакцинацију“, казала је директорка Николић.

Град Лесковац

ГРАД ЛЕСКОВАЦ

  Пана Ђукића 9-11
16 000 Лесковац, Србија
   016/213-213
   This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Видео галерија