wrapper

Железнице Србије су до сада на територији нашег града уредиле прелазе на путу ка Богојевцу, у близини Капитол парка, на улазу у насеље Подрум, код фабрике Младост, у селу Грабовница, а данас се изводе радови на путном прелазу на магистралној прузи Београд - Ниш - Прешево - Државна граница, правац пута Брестовац - Липовица- Печењевце - Лесковац, између стајалишта Липовица и станице Печењевце. Радове вредне 2,5 милиона динара финансирају Инфраструктуре Железнице Србије и предузећа Путеви Србије, са извођењем радова се почело јутрос око 6 часова, и биће завршени данас до вечерњих сати, а у међувремену се саобраћај одвија алтернативним правцем: Брестовац - Заплањска Топоница - Грданица - Разгојна - Брејановце – Печењевце. Тиме ће читава територија нашег града на укрштају општинских и државних путева са пругама бити покривена савременим путним прелазима.

Tим поводом градоначелник Лесковца др сци. мед. Горан Цветановић је обишао радове и у свом обраћању присутним медијима казао:

„Данашњи радови на овом прелазу један су од доказа добре комуникације локалне самоуправе града Лесковца са републичким предузећима. Указали смо им на проблем у погледу безбедности и оштећења на прелазу и чим су створени услови, средства и људство су усмерени ка радовима на овој локацији.“

„Ову прилику бих искористио да вас подсетим да је председник Републике Србије господин Александар Вучић, као премијер, 2017. присуствовао пуштању у рад реконструисане и модернизоване деоницe пруге Винарце – Ђорђево. Њоме су завршене све три јужне деонице на међународном железничком Коридору 10 између Ниша и Прешева. Вредност радова је била 30,4 милиона долара, а дужина 46,5 километара,“ – додао је градоначелник Цветановић.

Новица Николић, директор ЈП Урбанизам и изградња рекао је да је урађена демонтажа старих трагова, да ће се уградити нови трагови и поставити шине, да ће бити асфалиран прелаз, али и прилази самом прелазу негде око 300 квадратних метара који ће уградити ЈП Путеви Србије.

Испред предзећа Инфраструктура железнице Србије обратио се Иван Стевчић који је исаткао да ће данас завршити са санацијом путног прелаза, да ће бити безбедније и за железнички и за друмски саобраћај.

Град Лесковац

ГРАД ЛЕСКОВАЦ

  Пана Ђукића 9-11
16 000 Лесковац, Србија
   016/213-213
   This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Видео галерија