wrapper

Градоначелник и командант Градског штаба за ванредне ситуације Лесковца др сци. мед. Горан Цветановић изнео је јавности тренутну епидемиолошку ситуацију у Лесковцу.

„У нашем граду укупно од почетка епидемије регистровано је 353 случајева вируса корона. Од јуче је регистровано 14 новооболелих у Лесковцу од тестираних 144. Стање у осталим општинама на данашњи дан је: Власотинце 110, Лебане 22, Бојник 24, Медвеђа 4. Укупно у округу 513 лица.

Укупно је забележено 93 заражених који су запослени у здравству, напомињем да је то укупни а не тренутни број оболелих, јер има излечених здравствених радника. Бележи се и пораст заражених радника Јуре, на данашњи дан тај број је 68. Јуче ме је главни менаџер ове фирме мејлом обавестио да ће се у Јури и даље радити у три смене али са 50% радника што је око 1000 радника у погону. У том мејлу пише да најмање 70% радника мора да ради како би се завршиле наруџбине за чешко и словачко тржиште, а ето, они су своје партнере убедили да се испоруком поруџбине мало закасни због ситуације у Лесковцу“ – рекао је данас Цветановић.

Говорећи о стању Ковид болнице градоначелник је казао:

„Број хоспитализованих се смањује, сада је у у болници смештено 116 лица, од тога 34 радника Јуре, било је 7 пријема, 10 отпуста и ниједан пацијент није упућен у Клинички центар Ниш.  Од почетка епидемије из Ковид болнице отпуштено је 205 лица, док је из привремених болница 135 пацијената отпуштено. Додао бих да се на јучерашњем састанку говорило и о затварању ковид болница.“

На нивоу Округа укупно до сада је тестирано 5723 лица, од тога само у Лесковцу 3643, док се чекају резултати за 289 лица. 

Tagged under

Град Лесковац

ГРАД ЛЕСКОВАЦ

  Пана Ђукића 9-11
16 000 Лесковац, Србија
   016/213-213
   This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Видео галерија