wrapper

Градоначелник Лесковца Горан Цветановић обишао је са сарадницима неколико хладњачара које функционишу на територији града Лесковца, како би се упознао са начином њиховог пословања и са проблемима у раду.

 

На овакав корак, према речима градоначелника, локално руководство се определило јер хладњачаре заузимају битно место у јачању привредног потенцијала овог краја и пружају подршку локалном развоју и домаћим пољопривредницима.

-   Наш циљ је да након оваквих посета приступимо конкретној реализацији  постигнутих договора због успешнијег пословања ових привредних субјеката и због даље сарадње - рекао је градоначелник Цветановић у хладњачари „Фунго југ“.

Фирма „Фунго југ“ основана је 1991. године и специјализована је за дубоко смрзавање воћа и печурака. У 2010. години предузеће је увело нову линију здравих производа  под називом „Аrt food“.  Велики део производ се извози у Италију, Немачку, Аустрију.

Млади људи би требало да знају да није најбољи послодавац држава, већ плодне српске оранице - поручио је власник ове фирме Братислав Јовановић.

Задовољство због посете  градоначелника и његових сарадника изразио је и власник хладњаче „Стрела Клајић“ Мијодраг Недељковић.

Овом приликом, Недељковић је разговарао са начелником Градске управе за инспекцијске послове Сашом Пешићем и начелницом Управе за урбанизам и стамбено-комуналне послове Јасминком Миленковић о решавању одређених проблема са којима се ова фирма суочава.

На самом крају градоначелник је посетио и фирму "Sonder-Dux" у Турековцу.

-  Позитивно смо изненађени овом посетом и заинтересованошћу градоначелника и његових сарадника да реше наше есенцијалне проблеме - рекао је сувласник Душан Трајковић.

Ова хладњача почела је са радом 2009. године. Преко 90 процената производње се извози на тржиште европских земаља. Стално запослење има 29 радника, али се број запослених током сезоне повећава. 

Tagged under

Град Лесковац

ГРАД ЛЕСКОВАЦ

  Пана Ђукића 9-11
16 000 Лесковац, Србија
   016/213-213
   This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Видео галерија