wrapper

Поводом стогодишњице постојања банке Поштанска штедионица данас је у холу Лесковачког културног центра организована подела пакетића малишанима из осетљивих категорија друштва.

Уз консултацију са Центром за социјални рад Поштанска штедионица је пакетиће наменила деци из Удружења глувих и наглувих и слепих и слабовидих, а град Лесковац се прикључио акцији. Педесет пакетића које је припремио град Лесковац и још педесет Поштанске штедионице данас су уручили градоначелник Лесковца др сци. мед. Горан Цветановић и директор регионалног центра Ниш Златомир Поповић.

Градоначелник је представницима Поштанске штедионице честитао стогодишњицу постојања и захвалио што су одлучили да и у Лесковцу организују једну од својих хуманитарних акција и осврнуо се на улагања локалне самоуправе у област социјалне заштите и казао:

„ У граду Лесковцу се доследно ради на унапређењу свих сегмената друштва, а посебна пажња се посвећује социјално угроженом становништву. За време ванредног стања, поред 25.000 пензионера са примањима нижим од 30.000 динара, и свих 2.200 корисника социјалне помоћи је добило пакет од града у укупној вредности од 20 милиона динара. Одлучили смо да ту праксу наставимо и ове године као и сваке наредне. Реконструкције којима се поносимо у овој области изведене су на згради Центра за социјални рад у вредности од 44 милиона динара, након 50 година особе са инвалидитетом имају приступ Центру. Поменућу и Установу за старије и одрасле са улагањем од 62 милиона динара. Трудимо се и да у свим деловима града поставимо што више рампи, да прилагодимо што више прилаза, да поставимо што више стаза за слепе, да обавезно приликом реконструкција школа, тоалете и улазе прилагодимо особама са инвалидитетом. Тај труд је препознат па је Лесковац троструки добитник похвале заштитника грађана за допринос развоју свих облика приступачности. “

„Опште доборо се састоји од среће појединаца, а данас смо бар на тренутак  симболичним поклоном обрадовали 50 малишана иако вредност није велика важна је намера и чињеница да неко мисли на њих.“ – додао је градоначелник Цветановић и најавио кандидатуру Поштанске штедионице за Октобарску награду града Лесковца.

Одабрали смо овај симболичан датум да поделимо велико срце које Поштанска штедионица има јер се не водимо само профитом већ и људским ресурсима и запосленима. Данашњи дан ћемо провести са најмлађима. Припремили смо акцију да обрадујемо и стогодишњаке који су наши клијенти за које смо припремили рођендански поклон. Хвала овој дивној дечици. Бићемо и даље уз вас.” - казала је Наташа Марковић члан Извршног одбора банке Поштанска штедионица.

 

Град Лесковац

ГРАД ЛЕСКОВАЦ

  Пана Ђукића 9-11
16 000 Лесковац, Србија
   016/213-213
   This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Видео галерија