wrapper

„Преузимајући руковођење градом, заједно са великим плановима за развој свих области, суочили смо се са бројним проблемима. Један од њих су запостављена јавно комунална предузећа која су своје послове обављала са машинама старим неколико деценија што је доводило до неадекватног обављања делатности, губитака у предузећу у заостатка у исплати зарада запосленима. Започели смо набавку машина за Комуналац, Водовод и ЈКП Грделица и до сада је за те намене издвојено преко 166 милиона динара. Конкретно у ЈКП Грделица уложено је око 60 милиона динара заједно са последњом набавком скип машине вредности 9,4 милиона“ – рекао је данас градоначелник Лесковца др сци. мед. Горан Цветановић у Грделици.

Градоначелник Цветановић је казао да смо у време борбе са вирусом корона потврдили важност хигијене, како личне, тако и хигијене простора и јавних површина и да је набавка машина првенствено вршена због те намене, али и да је допринела побољшању економског стања у предузећима.

„У току текуће године очекује нас још улагања и то набавка вишефункционалне машине чистилице вредне око 15 милиона динара за ЈКП Грделицу, за коју је уговор потписан 21. априла и рок за испоруку је 89 дана од потписивања уговора, као и набавка ауточистилице, која ће почетком јуна стићи Јавно комуналном предузећу Комуналац. Ова инвестиција града Лесковца је вредна 27 милиона динара“ – рекао је Цветановић питајући се зашто претходна руководства града у протеклих пет деценија нису набављала опрему.

Подсетивши представнике медија о ревији механизације јавно комуналних предузећа одржаној прошле године градоначелник је најавио да ће она поново бити организована на булевару Николе Пашића када се за то створе услови.

Директор ЈКП Грделица Зоран Јовић данас је рекао да је набавка нове машине значајна зато што су радници предузећа претходних година користили само једну машину и да су обновом механизације проширили област свог деловања, да ће допринети продуктивности и квалитету обављања послова.

„Захваљујући подршци градоначелника у механизацију је уложено око 60 милиона динара. Возила са којима смо располагали, стара око 45 година нисмо могли да региструјемо, зато смо набавком у потпуности покренули предузеће, претходну 2019. годину смо завшили са добитком од 6,6 милиона динара и исплатили смо пет заосталих зарада и 34 месеца на име путних трошкова“ – закључио је Јовић.

Tagged under

Град Лесковац

ГРАД ЛЕСКОВАЦ

  Пана Ђукића 9-11
16 000 Лесковац, Србија
   016/213-213
   This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Видео галерија