wrapper

У Скупштинској сали Града Лесковца данас је начелник градске управе Милош Цветановић поздравио све у име градоначелника др Горана Цветановића и испред локалне самоуправе имао је то задовољство да младима уручи уговоре о додели опреме за развој повртарства. Младим повртарима имали су прилике да се обрате и представници ГИЗ-а и ХЕЛП-а и пожеле им успехе у даљем раду.

Пољопривреда је једна од најбољих развојних шанси, како нашег краја, тако и читаве Србије, зато су подстицаји попут данашњег веома важни за све који су одабрали да се баве тим послом.

Двадесет и пет младих повртара и повртарки са подручја Јабланичког округа добиће пластенике и то 20 мањих и 5 већих, који ће им бити драгоцена помоћ у покретању или унапређењу пословања.

Град Лесковац улаже значајна средства како би помогао пољопривредним газдинствима нашег краја. До сада је субвенционисано 3320 пољопривредника и за те намене је издвојено 127 милиона. За атарске путеве у дужини од 167 километара издвојено је око 60 милиона, док смо у електификацију поља, у којој смо лидери у земљи уложили 65,6 милиона динара.

„Запошљавање младих је приоритет нашег града, а на првом месту њихово усмеравање ка започињању сопственог бизниса. У том циљу реализујемо и веома успешну сарадњу са пројектом „Подстицање запошљавања младих“ кроз коју помажемо младима да се едукују и направе прве предузетничке кораке, те на тај начин дају допринос економском напретку и изградњи боље будућности у својој земљи,“ – рекао је начелник Милош Цветановић.

Tagged under

Град Лесковац

ГРАД ЛЕСКОВАЦ

  Пана Ђукића 9-11
16 000 Лесковац, Србија
   016/213-213
   This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Видео галерија