wrapper

Министар заштите животне средине Горан Триван и амбасадор Краљевине Холандије у Србији Хенк ван ден Дол, уз присуство градоначелника Лесковца др Горана Цветановића, потписали су споразум о бесповратној помоћи из програма Орио Краљевине Холандије за фазу имплементације пројекта управљања отпадним водама у Лесковцу.

На основу овог споразума, за изградњу колектора отпадних вода и преко 80 километара канализационе мреже за град Лесковац и околна насеља, биће додељено 7.671.000 евра из ОРИО Програма Краљевине Холандије, док укупна вредност Орио пројекта за пречишћавање вода у Лесковцу износи 7.910.000 евра.

Министар Триван је изразио задовољство и захвалност због помоћи и подршке Холандије нашој земљи у процесу приступања ЕУ, и нагласио је да је изузетно значајно што Лесковац добија канализациону мрежу и неопходну инфраструктуру за прераду отпадних вода, што је подухват, не само од локалног, већ и националног значаја.

Амбасадор Дол је истакао помоћ коју Холандија указује за прераду отпадних вода у Лесковцу, сарадњи две земље даје нову димензију, рекао је. „Ова бесповратна средства су заправо само део средстава која ће се уложити у прераду вода у Лесковцу и околини…“, истакао је амбасадор.

Градоначелник Лесковца Горан Цветановић изразио је захвалност Краљевини Холандије на овом, и другим пројектима које су подржали како би грађани Лесковца имали боље услове живота, и Министарству које је помогло да се овако значајан пројекат успешно заврши, а житељима Лесковца и околних насеља обезбеде бољи санитарни услови и здравија животна средина.

„Заједно са овим новцем, који је у износу од око 8.000.000 еура, ми ћемо 17 места са преко 20000 житеља, мојих суграђана, обезбедити да отпадне воде иду ка фабрици за пречишћавање отпадних вода и на тај начин квалитет живота наших суграђана подићи на највећи могући ниво,“ рекао је градоначеник. Проширење канализационе мреже обавиће се у следећим местима: Рударе, Шишинце, Доња Јајина, Горње Синковце, Горње Трњане, Власе, Свирце, Доње Трњане, Мрштане, Винарце, Навалин, Богајевце, Винарце (Чифлук Мира), Доње Синковце, Турековац, Горње Стопање и Братмиловце.

Tagged under

Град Лесковац

ГРАД ЛЕСКОВАЦ

  Пана Ђукића 9-11
16 000 Лесковац, Србија
   016/213-213
   This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Видео галерија