wrapper

„Као што сте већ обавештени путем званичног сајта града у Општој болници Лесковац јуче је одржан састанак на коме се детаљно разговарало о епидемиолошкој ситуацији у Лесковцу и читавом Јабланичком округу. Састанку су присуствовали руководиоци болнице, Дома здравља, Завода за јавно здравље, ја као командант Штаба, из Ниша професор Бранислав Тиодоровић и лекари клиничари из нишког Клиничког центра, руководиоци нишких ковид центара.

Међу њима, проф. др Радмило Јанковић, директор клинике за анестезију, иначе Лесковчанин, проф. др Саша Нагорни гастроентеролог, иначе Власотинчанин, проф. др Миодраг Врбић, директор клинике за инфективне болести, проф. др Анђелка Славковић, дечји хирург, и главна медицинска сестра КЦ Ниш Гордана Драгошев.

Циљ састанка је био да се утврде даљи кораци поступања везани за епидемиолошку ситуацију у самом граду, нарочито у фабрици Јура. Дошли смо у ситуацију да морамо посебну пажњу да посветимо Јури јер нажалост, десило се управо оно чега смо се сви прибојавали и на шта смо мој тим и ја упозоравали менаџмент фабрике Јура од региствовања првог случаја оболелог у фабрици. До данашњег дана у компанији је оболело 68 особа, њих 34 лежи у Ковид болници у Лесковцу, на срећу осећају се добро и имају лакшу клиничку слику. Многи су и без симптома са витаминском терапијом. Подсетићу вас на оно што сам више пута рекао, код нас је епидемија дошла седам дана касније и имамо репове, а и због укинутог ванредног стања многи су се опустили и кренули да функционишу по пијацама, салонима и осталим објектима [то може довести до манифестације заражавања.

Имали сте прилику да чујете професора Тиодоровиоћа на Пинку који је цитираћу га, рекао да ће се пажња обратити на превоз и услове у самој фабрици, и можда, уколико буде потребе, увести и ригорозније мере. Урадиће се тестирање свих радника. Данас су отишли до Београда по тестове. У Београд ће бити послато око 1500, остатак у Ниш. Ангажоваће се сви расположиви и обучени капацитети Завода за јавно здравље, болнице и Дома здравља и тестови ће бити послати у лабораторије. Узеће се брисеви, и Јура неће радити у петак, суботу и недељу.

Подаци за остале компаније са којима реасполажемо су следећи: Маша импекс 8 оболелих, Аман 6, Елрад 5, Грунер 6, Лескобегз 3, Џинси 2, Аптив 3, Здравље 1, Моравка 2. Постоје и спорадични случајеви у златари и фризерском салону, што је довољно да се даље шири. Потпуно је релаксирајуће иако и ви медији и ја апелујем да се људи не опуштају.“

Tagged under

Град Лесковац

ГРАД ЛЕСКОВАЦ

  Пана Ђукића 9-11
16 000 Лесковац, Србија
   016/213-213
   This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Видео галерија