wrapper

У Влади Републике Србије данас је министар просвете, науке и технолошког развоја Бранко Ружић уручио Светосавске награде за 2020. годину за постигнуте изузетне резултате у области образовања и васпитања, за 29 појединаца и институција.

Међу добитницима Светосавске награде је и градоначелник Лесковца др сци. мед. Горан Цветановић, који је награду добио за пуну посвећеност и одговорност у развоју образовања и васпитања. Градоначелник Лесковца Цветановић захвалио се свим директорима основних и средњих школа у Лесковцу, ПУ "Вукица Митровић" и Дому ученика средњих школа,Технолошког факултета, Академије "Јужна Србија" и председнику Скупштине града Лесковца Александру Ђуровићу који су га сви заједно подржали и кандидовали и додао да је награда коју је добио за све ученике, професоре, сво наставно и ненаставно особље у школама, за све људе који доприносе развоју области образовања у Лесковцу.

Награду су добили и васпитачи, наставници, основне и средње школе, студенти, факултети, као и студентски центри у Београду и Нишу.

Министар Ружић је честитао лауреатима на престижној награди, која, истиче, представља захвалност ресорног министарства за изузетну посвећеност, пожртвованост, остварење квалитета образовања и његово унапређење.

"Добитници су доказ да Свети Сава живи у свима нама. Љубав према књизи и вера да је књига темељ великих дела научио нас је управо Свети Сава. Једна од кључних порука савременог просветитељског дела је да су образовање и васпитање кључни чиниоци напретка друштва и државе у уметности, науци, култури као и осталим и другим областима живота и рада", поручио је министар просвете.

Ружић је истакао да темеље будућности наше земље и друштва треба да поставимо тако да образовање буде државни приоритет доступан свима.

Град Лесковац

ГРАД ЛЕСКОВАЦ

  Пана Ђукића 9-11
16 000 Лесковац, Србија
   016/213-213
   This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Видео галерија