wrapper

Градоначелник Лесковца др Горан Цветановић и начелник Градске управе Милош Цветановић данас су у пратњи власника компаније „Џинси“ Јасина Дениза и Танира Бујукчана обишли производне погоне овог турског инвеститора.

Компанија Џинси у Лесковцу послује од 2010. године када је у неусловном простору некадашњег „Летекса“ запошљавала око 150 радника.

Од 2012. године до данас „Џинси“ је успешно ширио своју производњу, капацитете и повећавао број радних места у својим постројењима и у своје власништвопребацио погоне у Радничком насељу и некадашњу зграда „Срболека“.

Са жељом да наставка успешног пословања, октобра 2018. године у закуп су преузели зграду „Синтетике“ у чију је реконструкцију Влада Републике Србије уложила 192 милиона динара.

Градоначелник Цветановић данас је посетио погон у згради „Синтетике“ где у две смене тренутно ради око 950 радника и у које је уложено 250 хиљада евра у реконструкцију и око 800 хиљада евра у набавку машина. Приликом обиласка градоначелник је са власцинима разговарао о термину званичног отварања тог погона и даљој сарадњи локалне самоуправе са турским инвеститором.

Tagged under

Град Лесковац

ГРАД ЛЕСКОВАЦ

  Пана Ђукића 9-11
16 000 Лесковац, Србија
   016/213-213
   This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Видео галерија