wrapper

Данас је градоначелник Лесковца др Горан Цветановић са својим сарадницима обишао газдинство породице Стефановић која се 15 година бави производњом индустријске сорте јагода (зенга/зенгана) и сваке сезоне запошљава између 15 и 20 радника.

„Данас смо у посети газдинству породице Стефановић чији се чланови баве производњом јагода на површини од око 50 ари. Одлучили смо се да данас обиђемо овог пољопривредника с обзиром на то да је пре 3-4 дана почела сезона берби јагода,“ – казао је градоначелник Лесковца Цветановић.

„Да нам је пољопривреда, као један од главних стубова привреде нашег града важна, доказује и чињеница да смо за ову област у текућој години планирали средства од 85 милиона динара, што је 21 милион више него у 2018. години.

Ова издвајања доказују да смо сигуран партнер нашим пољопривредницима и да смо одлучни у намери да учврстимо њихов положај како би они остајали на својим имањима и тиме очували наше село,“ – додао је градоначелник и захвалио се Саши Стефановићу на томе што нас је упознао са његовим радом.

Он је након тога позвао све да у петак, у Душанову, присуствују и уживају у манифестацији Дани Јагоде, која се одржава 8. пут.

Саша Стефановић, власник овог газдинства, казао је следеће:

„С обзром на то да смо имали више кишних него сунчаних дана, задовољни смо производњом и приносом. На овој парцели се очекује негде око 5 тоне јагода и цена је солидна 120 динара, са тенденцијом раста, како је поменуо градоначелник. Цена је задовољавајућа и може да се живи од производње јагода. Добили смо субвенције од Града, и Град нам увек излази у сусрет што се тога тиче.“

Tagged under

Град Лесковац

ГРАД ЛЕСКОВАЦ

  Пана Ђукића 9-11
16 000 Лесковац, Србија
   016/213-213
   This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Видео галерија