wrapper

Пре седам месеци, југ Србије је добио потпуно нову савремену лабораторију за тестирање на коронавирус "Ватрено око", која дневно може да обради око 1.000 узорака.

Влада Србије је у ову лабораторију у Нишу, коју су званично отварили председница Владе Ана Брнабић и амбасадорка Народне Републике Кине у Србији Чен Бо у присуству министра здравља Златибора Лончара, уложила око 3,5 милиона евра, а 500.000 евра донирала је компанија Зиђин. Ова лабораторија је, поред оне у Београду, једина такве врсте у региону а изграђена је у рекордном року, за три месеца.
Отварање ове лабораторије је омогућило већи обухват тестирања, па се већина узорака из здравствених институција са територије града Лесковца и читавог Јабланичког округа анализирају у “Ватреном оку”,  ефикасно и без застоја. 
Градоначелник Лесковца др сци. мед. Горан Цветановић је зато посетио ову институцију коју је обишао у друштву директора Института за јавно здравље Ниш проф. др Миодрагом Стојановић. Током обиласка градоначелник и директор су разговарали о тренутној епидемијској ситуацији, масовној имунизацији становништва која је у току као једином сигурном решењу овог глобалног проблема, али и одличној сарадњи коју нишке и лесковачке институције здравствене заштите остварују.

Град Лесковац

ГРАД ЛЕСКОВАЦ

  Пана Ђукића 9-11
16 000 Лесковац, Србија
   016/213-213
   This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Видео галерија