wrapper

На путу између Печењевца и Брестовца започети су радови на водоводној мрежи. Мештани овог краја града користили су воду из бунара и природних извора, дистрибуирану путем непрописно изграђене мреже која се не контролише и не дезинфикује.

Изградњом целог система вода ће бити елимисана као потенцијални узрок појаве цревних заразних болести и нефропатије (бубрежни нефритис). Проширењем мреже у правцу севера отвара се могућност да се 12 хиљада становника из 12 насеља северно од града Лесковца снабдева водом из система “Барје”.

Ове године уз финансијску подршку Министарства пољопривреде, шумарства и водопривреде и ЈКП Водовода Лесковац у односу 50% према 50%, наставља се са изградњом главног потисног цевовода на деоници од Живкова до Липовице, који је саставни део северног крака регионалног водосистема „Барје“.

Цевовод ће бити изграђен у дужини од 1 километра, вредности 8,63 милиона динара. Рок за завршетак радова је 60 дана.

У већ изграђени главни потисни цевовод од Живкова до Липовице уложено скоро 30 милиона динара: 6,1 милиона динара из средстава Водовода, 14,5  милиона динара Министарство и 8,4 милиона динара финансирао је град.

Становници овог краја изражавају велико задовољство због радова који се изводе. Од њих можемо чути да ниједан инфраструктурни ни комунални пројекат за њих не може бити значајан као овај.

Градоначелник др Горан Цветановић обишао је радове на изградњи ове водоводне мреже.

„Локална самоуправа Града Лесковца брине о својој целокупној територији и о свим својим становницима. Изградња северног крака водовода један је од наших приоритета због свих људи који овде живе и веома сам задовољан да овај пројекат приводимо крају,“ – рекао је градоначелник приликом обраћања медијима.

Град Лесковац

ГРАД ЛЕСКОВАЦ

  Пана Ђукића 9-11
16 000 Лесковац, Србија
   016/213-213
   This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Видео галерија