wrapper

Данас је на четвртој седници Скупштине града Лесковца, која је због превентивних мера одржана у сали Народног позоришта Лесковац, усвојен предлог Одлуке о усвајању измена и допуна плана набавки града Лесковца за 2020. годину. На основу предлога констатовано је да ће Лесковац бити први од три града, поред Зајечара и Лознице, у којем ће бити изграђен модеран градски стадион „Дубочица“ према УЕФА стандардима, вредности преко 2,4 милијарде динара.

Градоначелник др сци. мед. Горан Цветановић је говорећи о стадиону рекао да не треба да чуди чињеница што је баш наш град Лесковац један од три града у којима ће пројекат изградње најмодернијег стадиона по најсавременијим светским стандардима бити реализован када се узме у обзир да се град убрзано развија на свим пољима и том приликом подсетио да смо први у Србији по четврти пут добили БФЦ сертификат са процентом испуњенопсти критеријума од 96,33% са шест стопостотно од десет испуњених критеријума.

„Након изградње самог стадиона са паркингом, што је прва фаза, друга фаза подразумеваће изградњу спортског објекта услужног карактера северно од објекта стадиона. Биће и трећа фаза у оквиру које ће се спровести изградња спортског објекта административних, едукативних и пратећих садржаја са источне стране објекта стадиона. Данас држава има више новца него раније за улагања: земља се развија, плате и пензије су у сталном порасту. Оваквим пројектима развијамо фудбалску инфраструктуру, подижемо фудбалске центре, развијамо спортски дух код наше деце. И као и већина Лесковчана срећан сам што ће држава преко Канцеларије за управљање јавним улагањима у стадион Дубочица уложити 2,4 милијарде динара. Ово је новац који ће бити одвојен за прву фазу, док почетак друге и треће зависи од прилива финансијских средстава. Стадион који се налази у ширем центру града надомак једног од најлепших паркова у улици Краља Петра Првог и непосредној близини улице Симе Погачаревића односно на релацији пута Лесковац – Власотинце, где смо у дужини од 6,5 километрара у реконструкцију је уложилио 283,3 милиона динара, ће заузимати преко 10.000 метара квадратних и имаће преко 8000 седишта. Лесковац ће тиме и званично постати епицентар спортских дешавања, јер како је и сам председник Александар Вучић рекао, једна од прве три утакмице репрезентације ће се одржати у нашем граду“ – рекао је данас градоначелник и према његовим речима на месту данашњег Градског стадиона Дубочица, трошних свлачионица и старих трибина, налазиће се један од најмодернијих стадиона.

„Стадион ће бити изграђен по међународним, УЕФА стандардима, покриврен најмодернијим рефлекторима. У комплексу је укупно предвиђено 198 паркинг места, и то 128 регуларних, 32 места за особе са инвалидитетом, 38 места у зони за утакмице са ТВ преносом, 38 помоћних паркинг места, 2 за аутобусе“ – истакао је градоначелник Цветановић данас и подсетио на улагања у област спорта, образовања и у успешне младе Лесковчане.

„На самном крају желим да вас подсетим да је било планирано да се у Србији гради шест стадиона, један од њих и у граду Врању. Пандемија је захтевала да се много већа сума новца уложи у здравство и издвоји за угрожене структуре популације. Лесковац је постао доминантан и у области спорта. У рукомету смо ушли у супер лигу, у фудбалу у прву лигу, одбојка исто прва лига, пливачи су на најбољем могућем нивоу, клуб малог фудбала је такође прешао у виши ранг такмичења, остварујемо боље резултате у спорту него последњих двадесет година. Иако неки други градови нису ове одлуке износили на Скупштини, ми смо одлучили да буде овде јер нам је пројекат значајан. Сматрам да овакву инвестицију од преко 21 милион евра не смемо пропустити“ – закључио је градоначелник приликом свог излагања.

Град Лесковац

ГРАД ЛЕСКОВАЦ

  Пана Ђукића 9-11
16 000 Лесковац, Србија
   016/213-213
   This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Видео галерија