wrapper

Данас је градоначелник Лесковца др сци. мед. Горан Цветановић са сарадницима и представницима МУП-а обишао радове на пошљунчавању пута Барје-Оруглица-Равни Дел који се из буџета града финансирају са 11,7 милиона динара. Радове изводи фирма ХСВ из Власотинца.

Градоначелник Цветановић је на конференцији за медије истакао:

„Данас се налазимо у селу Равни Дел, једном од најудаљенијих села, на општинском путу Барје-Оруглица-Равни Дел који је укупне дужине око 27,5 км. На тој деоници санирају се најкритичнији делови уградњом шљунка и туцаника. Поред пошљуњчавања, уговором је предвиђен и машински ископ одводних јаркова, машинско равнање пута грејдером и сабијање ваљком ради одводњавања са коловоза и израда армирано-бетонских пропуста.

Због побољшања услова живота одлучили смо да унапредимо квалитет деонице на којој се налазимо, јер смо свесни колико то значи мештанима овог краја, погогово у зимском периоду, те им се захваљујем овом приликом на стрпљењу и разумевању,“ – и додао да су при доласку посетили и пункт МУП-а у том крају и представницима МУП-а који тамо раде уручили пакете као знак пажње за њихов рад и залагање.

„Још једном хвала мештанима овог краја на стрпљењу које су имали у претходном периоду, радићемо заједничким снагама да од овог краја направимо још боље место за живот.“

Градоначелник Цветановић говорио је и о радовима који се изводе по другом уговору, а изводи их група понуђача Перица Јовић АБ КОП из Власотинца, финансира Град Лесковац са 12 милиона динара.

„Ова фирма тренутно изводи радове на деоници пута Калуђерце-Црцавац и Залужње-Винарце, а до сада су завршени радови на путним правцима: Ораовица Црковничка – Доња Локошица, Доња Локошница - Дрћевац, Бабичко – Горња Локошница, Бабичко – Црковница, Барје – Црковница, Доња Купиновица – Горња Купиновица, а наставиће се и у наредном периоду. Овим уговором је такође предвиђен и машински ископ одводних јаркова и чишћење постојећих, машинско равнање коловоза, израда тампона од шљунка и уградња пропуста.“

Станковић Миодраг, мештанин Равног Дела, захвалио се градоначелнику Цветановићу на посети и истакао да су дуго чекали на сређивање овог пута, да им много значи јер ће им значајно олакшати живот и рад.

Град Лесковац

ГРАД ЛЕСКОВАЦ

  Пана Ђукића 9-11
16 000 Лесковац, Србија
   016/213-213
   This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Видео галерија