wrapper

Свечаном академијом руководство и запослени у Јавно комуналном предузећу „Водовод“ данас су обележили 65 година постојања и рада ове установе.

Академија је започета причом о историјату водоснебдевања у Лесковцу и околини и инвестицијама у предузеће. Технички директор, Вања Кузмановић, говорила је о великом потенцијалу „Водовода“, односно стручним инжењерима, и чињеници да се интензивно радило на уређењу уличне инфраструктуре и нагласила да се никада није десило да Лесковац остане без воде због недостатка капацитета изворишта. Кузмановићева је нагласила да „Водовод“ води рачуна о 420 километара водоводне мреже и 140 километара канализационе мреже, што га чини великим предузећем у региону.

Директор „Водовода“ Бранислав Станковић казао је да жели да укаже на важност воде као ресусра, али и на значај предузећа којим руководи.

„Вода покрива преко 71% Земљине површине, али само око 2% спада у питку воду. Процене су да око милијарду људи због недоступности пијаће воде има здравствених проблема. Стручњаци упозоравају да је штедња воде неопходна, јер би чак и наша земља у будућности могла да оскудева пијаћом водом“ рекао је Станковић и додао да је лесковачки „Водовод“ успешно јавно предузеће, чији је основни задатак производња и дистрибуција воде, као и пречишћавање отпадне воде. Станковић се захвалио ресурним министарствима, сарадницима и највише локалној самоуправи и градоначелнику Лесковца због разумевања и помоћ у раду овог успешног предузећа.

Скупу организованом поводом шездесетпетогодишњице овог предузећа обратио се и градоначелник Лесковца, др Горан Цветановић. Честитајући дуг период постојања и рада градоначелник се осврнуо на улагања у изградњу водоводне мреже.

„Данас је Лесковац град који одликује добра и безбедна вода. У томе град успева у садејству са Водоводом, а уз велику подршку Републике Србије. У прилог томе говори чак 53,7 хиљада метара водоводне мреже која је на територији града изграђена путем овог предузећа са сумом од чак 662,5 милиона динара“ – рекао је градоначелник и додао:

„Поред водоснабдевања, делатност Водовода је и пречишћавање воде. У том цињу завршена је изградња Линије воде у коју је уложено 10,4 милиона евра и тренутно радимо на изградњи Линије муља и градског колектора. У ова два пројекта уложиће се укупна, не мала, сума од 961 милиона динара. Имајући у виду да је пропали колетор коштао чак 2 милиона евра, тешко је било убедити председника Републике Србије господина Александра Вучића да поново добијемо новац за изградњу истог и на томе смо му неизмерно захвални.“

„Вода је наше заједничко наслеђе, њену вредност морамо познавати и чувати. То је задатак којем смо у Лесковцу посвећени и са Водоводом успешно користимо наше велике потенцијале којима располажемо на овом пољу“ – нагласио је градоначелник Цветановић.

На академији су подељене захвалнице заслужнима за успех у раду предузећа, док је градоначелнику уручена повеља.

 

Tagged under

Град Лесковац

ГРАД ЛЕСКОВАЦ

  Пана Ђукића 9-11
16 000 Лесковац, Србија
   016/213-213
   This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Видео галерија