wrapper

Велики број ученика, родитеља, наставника, учитеља и сарадника Основне школе „Вожд Карађорђе“ је у Народном позоришту у Лесковцу испратио програм којим је ова образовно-васпитна установа обележила тридесет година постојања.

Директорка ове школе Александра Милосављевић је поздравила присутне речима:

„Знамо колико је тужно радовати се старењу а ми из школе Вожд сада се радујемо јер сте сви ви сада са нама. Свака годишњица нечијег рада резултат је и нечијег трајања, колико год наша годишњица била по броју мала за све оне који су у овој школи започели свој рад, за оне који у овој школи још увек раде, за оне који су се у њој школовали и данас стичу образовање, за све оне који образовање сматрају веома важним сегментом друштва ова годишњица мора да буде веома значајна.“

Директорка је истакла да је најзначајније признање којим је школа одликована Октобарска награда града Лесковца за допринос унапређењу образовно-васпитног рада и додала да је успеху школе значајно допринела успешна сарадња са локалном самоуправом и тим поводом у име наставног особља и ученика уручила градоначелнику Лесковца др Горану Цветановићу захвалницу за помоћ и подршку у раду. Градоначелник је честитао јубилеј и изразио своје уверење да овој школи тек следе успеси и признања у будућности.

У име локалне самоуправе је говорила Бранкица Стаменковић, члан Градског већа: „Ваша школа је у претходној години добила најсавременију салу у коју је уложено34,5 милиона за изградњу и додатних пола милиона за опремање, као и прелепу ботаничку башту. Пажљиво слушамо ваше потребе како би вам омогућили још боље услове за рад, па ћемо тако у наредној години завршити пројекат реконструкције и енергентске санације школе.

Често кажемо да је и најопремљенија школа тек обична зграда, зато сте ту ви, професори, наставници, али пре свега ученици, да им удахнете љубав, знање, да је оплемените својим осмесима и другарством. Као локална самоуправа смо то препознали и на предлог градоначелника ове године сте добитници Октобарске награде.“

Tagged under

Град Лесковац

ГРАД ЛЕСКОВАЦ

  Пана Ђукића 9-11
16 000 Лесковац, Србија
   016/213-213
   This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Видео галерија