wrapper

Градоначелник Лесковца др сци. мед. Горан Цветановић данас је посетио и фирму „Бонес“, односно огранак „Бонес фуд“ која се у овом погону скоро осам година бави прерадом пужева.

„Познато је да је месо пужа врло здраво и пуно протеина, али такви специјалитети су и даље егзотични за наше тржиште, али и за инострано, и зато ова фирма свих 150 тона производа извози на инострано тржиште. 95% производа иде на тржиште Француске, а остатак се извози у Швајцарску и Италију. Сировина, живи пужеви, потиче из Србије и целокупни процес производње је у складу са свим прописима о чему сведочи и чињеница да је Бонес фуд међу првима добила међународни извозни број.“

„Задовољство ми је што у овако кратком временском периоду фирме напредују. Могли сте да видите потпуно нове савремене машине, и већ је постављена нова хала која треба у наредном периоду да буде нова хладњача, због тога што је сировина много више него што је тренутни капацитет, па постоји потреба за његовим повећањем,„ – додао је градоначелник Цветановић.

Градоначелник Цветановић честитао је директору Бојану Станисављевићу и власнику Бори Марјановићу на иноватиној идеји и великим достигнућима на пољу производње козметике која се из Београда извози у све земље региона, али и Турску. Цветановић се захвалио и на томе што је ова компанија у време кризе донирала три тоне брашна становницима планинско-брдских села са териоторије Лесковца.

„Тиме сте показали да поред креативности и предузетничког духа поседујете и хуманост што је један од важних предуслова за успех.“

Бора Марјановић, власник фирме „Бонес груп“ захвалио се градоначелнику на посети и рекао следеће:

„У Лесковцу смо почели са десет радника, сада имамо преко 50 у сталном радном односу и још увек имамо потребу за већом радном снагом. Оно што је врло важно да сав производ који производимо овде, када су у питању месо и кућице, извозимо превасходно за Француску, то су наши пословни партнери и њихова фирма постоји већ 200 година,“ и додао да је најквалитетнији пуж управо са подручја Србије.

Власник фирме „Бонес груп“ Марјновић истакао је и изузетну сарадњу са градоначелником Цветановићем и Градом.

Tagged under

Град Лесковац

ГРАД ЛЕСКОВАЦ

  Пана Ђукића 9-11
16 000 Лесковац, Србија
   016/213-213
   This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Видео галерија