wrapper

Кошаркашки клуб Дубочица 016 организовао је први кошаркашки турнир за девојчице на терену Основне школе Коста Стаменковић.

Учеснице премијерног ревијалног такмичења су чланице кошаркашких клубова Радник из Сурдулице, Грделица и домаћин, Дубочица 016.

Подршку организацији турнира пружила је локална самоуправа града Лесковца, у чије се име обратио члан Градског већа Стефан Китановић и рекао:

„Свесни смо да у спорту нема случајних успеха и зато град мора да подржи клубове и појединце. Чињеница да је овогодишња сума намењена спорту достигла 95 милиона, и сваки динар је итекако заслужен. Наши спортисти бесплатно тренирају и утакмице одигравају у СРЦ Дубочица, чије функционисање такође финансира град. Лесковац је пријатељ спорта и увек ће то бити.“

Данас се обратио и тренер Дубочица 016 Зоран Костадиновић:

„Већина турнира намењена је старијима, а добрим делом су учесници дечаци. Наша идеја је била да окупимо девојчице од 10 и 11година, пружимо им прилику да се друже, надигравају и заједно уче кошаркашкој вештини. Сва три клуба имају иза себе успешну тренажну годину и желели смо да крај обележимо и на овај начин“ – рекао је Костадиновић уз изражавање наде да ће турнир прерасти у традицију.

Град Лесковац

ГРАД ЛЕСКОВАЦ

  Пана Ђукића 9-11
16 000 Лесковац, Србија
   016/213-213
   This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Видео галерија