wrapper

Из буџета града Лесковца је исплаћена сума од 50 милиона и 400 хиљада динара за израду пројектно-техничке документације за реконструкцију главне зграде Опште болнице Лесковац – друга фаза.

Радове на реконструкцији главне болничке зграде финансира Канцеларија за управљање јавним улагањима. У оквиру прве фазе изведена је замена столарије, реконструкција фасаде и реконструкција дела крова у вредности од 5 милиона евра. Болницу очекује и друга фаза радова вредна 5 милијари и 240 милиона динара, за коју је Лесковац финансирао израду пројектно техничке документације. Радови ће обухватити комплетну реконструкцију унутрашњости главне зграде и биће замењено све осим зидова, а упоредо ће се обављати и набавка нове опреме.

Средства из буџета града Лесковца усмерена су ка свим областима важним за живот грађана. Новац се издваја за здравство, социјалну заштиту, мере популационе политике, образовање, пољопривреду, културу, за подршку породицама са децом, за младе талете, инфраструктуру. За све наведено Лесковац има значајну подршку надлежних министарстава и Владе Републике Србије, те многи пројекти буду финансирани из републичког буџета попут наведене реконструкције главне зграде Опште болнице или изградње стадиона у Лесковцу. Град финансијски учествује у сваком од пројеката за израду пројектно-техничке документације, као што је случај са реконструкцијом Опште болнице, док је у пројекту изградње градског стадиона град спровео и финансирао експропријацију земљишта.

Tagged under

Град Лесковац

ГРАД ЛЕСКОВАЦ

  Пана Ђукића 9-11
16 000 Лесковац, Србија
   016/213-213
   This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Видео галерија