wrapper

У најсавременијој индустријској зони у Лесковцу, која је пре десетак година била запуштено земљиште, изводе се завршни радови на још једној саобраћајница.

Локална самоуправа града Лесковца, на челу са градоначелником др сци. мед. Гораном Цветановићем, ресурсе је уложила у опремање ове, за град, околину и читав Јабланички округ значајну локацију како би постала адекватно место за фабрике домаћих и локалних предузетника. Након труда и бројних преговора, десно од кружног тока изграђеног 2017. године у том делу града налази се погон једног од највећих инвеститора у нашем граду, Аптива, ниче објекат турске компаније Еренли, а домаћи предузетник Статовац је управо у Зеленој зони изградио свој дистрибутивни центар и купио још једну парцелу.

Градоначелник Цветановић је данас, обилазећи завршне радове на изградњи саобраћајнице рекао:

„Како бисмо свим инвеститорима обезбедили најбоље услове за пословање, опремање овог простора свом неопходном инфраструктуром нам је један од приоитета. Подсетићу вас да смо на овој локацији изградили кружну раскрсницу у вредности од 37 милиона динара, јер без ње не би могао да функционише цео индустријски центар, због безбедности учесника у саобраћају. Затим су изведени радови у три фазе - 2018. године, када је изграђена и приступна саобраћајница, паркинг простор и осветљење код фабрике Аптив, а онда и наредне године друга фаза, код парцеле дистрибутивног центра Статовац, за шта је укупно издвојено 80 милиона динара. У трећој фази, 2020. године, за изградњу атмосферске канализације уложено је 13,5 милиона динара.

Управо се завршавају радови на изградњи саобраћајнице са уличним осветљењем у Зеленој зони, од улице Пета до улице Шеста, у укупној дужини од 265 метара. Вредност радова на изградњи саобраћајнице је 9,6 милиона динара, док је за јавно осветљење издвојено још 2,7 милиона динара.“

Новица Николић, директор ЈП Урбанизам и изградња казао је:

„На коловозу је уграђен нови слој шљунка и први слој асфалта, данас ће бити уграђен и други слој асфалта, а радови су завршени и на тротоару. Постављени су стубови, остаје да се поставе светиљке чиме ће у потпуности бити завршени радови на овој саобраћајници.“

Извођач радова на саобраћајници је АБ Коп, а на осветљењу Лукс.

Град Лесковац

ГРАД ЛЕСКОВАЦ

  Пана Ђукића 9-11
16 000 Лесковац, Србија
   016/213-213
   This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Видео галерија