wrapper

Председник Боксерског савеза Србије Ненад Боровчанин данас је посетио градоначелника Лесковца др Горана Цветановића поводом договора о одржавању турнира „Омладинска златна рукавица“ и промоције истог.

Након састанка у Кабинету градоначелник Цветановић и Боровчанин одржали су заједничку конференције за медије на којој су говорили о боксу и турниру.

„Драго ми је да ће Лесковац бити домаћин и организатор овогодишњег турнира који сваке године припрема Боксерски савез Србије. С обзиром на то да се наш град дичи богатом боксерском историјом али и да лесковачка публика воли спорт и спортска дешавања сигуран сам да ће Спортско рекреациони центар Дубочица бити препун. Овај турнир се не одржава случајно у Лесковцу: постоје четири боксерска клуба које Град помаже и подржава Југбоксинг, Боксерски клуб Хисар, Боксерски клуб Дубочица и Боксерски клуб Ђуровић. А треба поменути и наше младе репрезентативце у боксу Алексу Митића и Марка Доцића, чланове клуба Југбоксинг.

Ненад Боровчанин се захвалио градоначелниклу на пријему и на труду за афирмацију овог некада трофејног спорта и рекао:

„Окупићемо најбоље боксере са простора бивше Југославије, репрезентације свих земаља ће се окупити у Лесковцу и такмичити се у турнирском систему такмичења. А најбољи такмичари ће бити конкуренти за престжни трофеј „Омладинска златна рукавица. Морам да напоменем да смо заједно са градом покренули школу бокса која је бесплатна у сва четири клуба и то је важно за децу која желе да се баве борилачким спортовима. Након тога ће изаћи као бољи људи, јер бокс оснажује карактер.“

Турнир ће бити одржан од 5. до 7. децембра у СРЦ „Дубочица“ финансираће га Боксерски савез Србије са око милион динара, а Град Лесковац ће пружити логистичку подршку.

Град Лесковац

ГРАД ЛЕСКОВАЦ

  Пана Ђукића 9-11
16 000 Лесковац, Србија
   016/213-213
   This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Видео галерија