wrapper

Градоначелник Лесковца др сци. мед. Горан Цветановић је данас у Свечаној сали града Лесковца приредио традиционални пријем за представнике медија. Како је градоначелник објаснио пријем није одржан крајем децембра претходне године, како је до сада била пракса, јер се чекала повољнија епидемиолошка ситуација.

У свом обраћању градоначелник Цветановић је поново нагласио велику важност медија и рекао:

„Правовремено и адекватно информисање јавности, новинарска слобода и идеја да се чује став и мишљење свих је од велике важности за функционисање система и томе треба да тежи свако демократско друштво. Лесковац је град који има озбиљне и одговорне представнике медија а локална самоуправа им омогућава да посао обављају апсолутно неспутано. Улажемо максимални труд да свима вама изађемо у сусрет, да вам благовремено одговоримо на све захтеве и пружимо све информације важне за наше суграђане. Круцијална улога коју медији имају у друштву још више је дошла до изражаја сада током трајања пандемије корона вируса, када смо више него икада схватили да преношење тачних, правовремених и проверених информација у великој мери може допринети очувању здравља и живота.“

Захваљујући се на досадашњој сарадњи градоначелник је нагласио да ће локална сaмоуправа града Лесковца наставити медијима да пружа подршку у циљу објективног и непристрасног извештавања.

На пријему је говорио и Драган Маринковић заменик главног и одговорног уредника портала Југмедиа:

„Прави је изазов говорити на догађају који градоначелник организује. Ово је доказ да слободна реч постоји и поштује се колико год да неки желе да покажу да није тако. Поред здравствених радника који су били најугроженији и ми новинари смо били на првој борбеној линији, често без адекватне заштите," -казао је Маринковић те додао да иако је година почела лоше годину ће памтити по јединству и слози у одбрани радника Јуре када је одређен број радника био заражен. Новинари су тада стали и уз градоначелника који је у преговорима са руководством Јуре тражио најбоље за запослене и закључио да слога даје добре резултате, уједињени можемо све и управо са таквим мислима треба да кренемо у нове борбе и у овој години.

Градоначелник је данас присутне представнике медија обавестио да ће за пројекте из области јавног информисања бити издвојено 30 милиона динара и да је припрема конкурса у току.

Град Лесковац

ГРАД ЛЕСКОВАЦ

  Пана Ђукића 9-11
16 000 Лесковац, Србија
   016/213-213
   This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Видео галерија