wrapper

Град Лесковац је, у сарадњи са ЈКП "Водовод" и Центром за стручно усавршавање у образовању, данас обележио Светски дан вода најпре поделом разгледница са мотивима воде и порукама о очувању воде, које су делила деца основних лесковачких школа, а након тога обиласком акумулације Барје, фабрике у Горини и фабрике за пречишћавање отпадних вода у Богојевцу.

Ученици лесковачких школа присустовали су овом обиласку и том приликом учили о великој вредности коју вода има, о томе како да је чувају и о раду фабрика, као и акумулацији Барје која све снабдева водом одличног квалитета.

„Говорећи о Лесковцу, када је у питању ова тема, неопходно је истаћи то да улажемо велике напоре како бисмо свим нашим становницима омогућили адекватно водоснабдевање. Од почетка ове недеље обишли смо два места, Бадинце и Сејаницу, у којима се изводе радови који ће њиховим становницима омогућити да своја домаћинства повежу на градску водоводну мрежу и обезбеде квалитетно и континуирано снабдевање водом. Укупна вредност радова је 20,5 милиона. До данашњег дана, у претходних 6 година изградили смо 93,3 километара водоводне мреже. Уложили смо преко 740 милиона динара.

Лесковац, као одговорну локалну самоуправу, одликује то што има јасну мисију и циљ да својим становницима обезбеди све адекватне услове за живот. Константним радом и трудом стремимо ка остварењу визије да наш град нама данас буде погодан за живот и рад, али и да будућим генерацијама буде квалитетна основа за надоградњу,“ – казао је градоначелник Лесковца, др Горан Цветановић.

Градоначелник Цветановић закључио је да "у једној капљици воде има више савршенства него у било којој машини коју је осмислио човек, зато чувајмо ово савршенство које има своје памћење. Чувајмо воду и она ће то сигурно запамтити."

„Овогодишњи слоган светског дана воде “Вoдa зa свe: кo гoд дa стe Ви, гдe гoд дa стe, вoдa je Вaшe људскo прaвo” најбоље осликава циљ да се доступност и одрживо управљање водама осигура за све до 2030. године - то значи да никo нe смe дa будe зaбoрaвљeн,“ – рекао је Бранислав Станковић, директор ЈКП „Водовод“.

Он је додао да: „С обзиром на то да је вода из ЈКП "Водовод" једина која подлеже свакодневној контроли, да нам здравље пре свега зависи од уношења хигијенски исправне воде за пиће, морамо схватити њен значај и напоре предузећа да потрошачима обезбеди здраву пијаћу воду, јер она нема алтернативу.“

Град Лесковац

ГРАД ЛЕСКОВАЦ

  Пана Ђукића 9-11
16 000 Лесковац, Србија
   016/213-213
   This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Видео галерија