wrapper

Градоначелник Лесковца др сци. мед. Горан Цветановић је данас у насељу Бобиште посетио компанију Фортуна која се од средине 1992. године бави велепродајом водоводног и канализационог материјала. И која је 2014. године, пратећи савремене технологије и светске трендове отворила огранак Фортуна Соларис чијем је отварању присуствовао.

“Била ми је част да отворим овај огранак а још сам срећнији када видим да су након шест година и даље успешни у свом пословању. Улагање у соларну енергију је перспективно, дугорочно, стабилно и сигурно доноси приход и према мојим сазнањима има још лесковачких привредника који се свој бизнис усмеравају ка овој области. Повећана потреба за електричном енергијом и повољни услови пословања доводе до закључка да овај вид предузетништва остварује двоструку корист, како за произвођаче, тако и за ширу друштвену заједницу. Хвала господину Поповићу који нас је данас поново угостио и омогућио нам да уживамо у лепоти електране. На самом крају желим да му се захвалим и због тога што је одговорни члан наше друштеве заједнице јер је споственим средствима финансирао уређење Златиборске улице у којој се његова компанија налази“ – рекао је градоначелник у Фортуни.

Власник Небојша Поповић, оснивач ове зелене фирме се захвалио се градоначелнику на посети, додавши да је од оснивања прошла половина уговореног периода са ЕПС-ом: “Производимо 5000 киловата електричне енергије на месечном нивоу. У односу на снабдевање фосилним горивима 28,5 тонс угљен-диоксида смо уштедели захваљујући соларној електрани, а замислите колико ћемо уштедети за 12 година,”- рекао је Поповић и поручио да би сви грађани требало да се окрену овим здравим, зеленим видовима енергије.

Tagged under

Град Лесковац

ГРАД ЛЕСКОВАЦ

  Пана Ђукића 9-11
16 000 Лесковац, Србија
   016/213-213
   This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Видео галерија