wrapper

Градоначелник Лесковца др Горан Цветановић обишао је данас производне погоне компанија „Аутостоп“ и „Лескобегс“.

Цветановић је, уз пратњу власника компаније „Аутостоп“ Панајотиса Пицикоса, менаџера „Аутостопа“ и директора „Лескобегса“ Игора Рајковића прошао кроз погоне, упознао се са процесом производње патосница, аутомобилских пресвлака и врећа намењених широкој индустријској производњи и разговарао са радницима ових компанија.

Компанија „Аутостоп“ се производњом патосница бави од 2013. године. Тада је ова фабрика запошљавала 51 радника, док данас тај број износи 606. Са повећањем производње и радне снаге „Аутостоп“ повећава и свој извоз, који је у 2017. износио 650 хиљада сетова патосница и 32 хиљаде сетова пресвлака, док је очекивани пораст процента извоза за 2018. око 15%.

„Лескобегс“ у Лесковцу послује од 2015. године и годишње произведе око милион такозваних „big bags“ који се извозе на тржишту западне Европе. Од почетних 14 данас упошљава 120 радника, а повећање тог броја за још 50 радника очекује се до краја 2018. године.

„Предузећа, попут ове две компаније, која се од свог отварања константно шире, представљају један од великих ослонаца привреде нашег града, али и доказ да се Лесковац убрзано развија. Поред тога, они свим потенцијалним инвеститорима преносе поруку да је наш град стабилно место за улагање. Свесни смо да је кључ доброг развоја града у стабилном пословном окружењу са стабилном привредом, зато ћемо и у наредном периоду настојати да стварамо што боље услове за прилив нових и задржавање постојећих инвеститора“ истакао је градоначелник Цветановић на конференцији за медије одржаној у просторијама ових двеју компанија.

Власник „Аутостопа“ Панајотис Пицикос захвалио се градоначелнику на посети и истакао како је срећан што његова компанија припада једној успешној породици каква је Град Лесковац.

Tagged under

Град Лесковац

ГРАД ЛЕСКОВАЦ

  Пана Ђукића 9-11
16 000 Лесковац, Србија
   016/213-213
   This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Видео галерија