wrapper

Данас је одржана 31. седница Градског штаба за ванредне ситуације на којој је в.д. директора Завода за јавно здравље  др Александра Николић у оквиру прве тачке дневног реда изнела најновије информације о броју заражених лица на територији Јабланичког округа.

Са територије града Лесковца послато је на анализу 344 узорака, од чега је негативних 328, а позитивних 16, на основу чега проценат позитивности износи 4,65% и мањи је него на нивоу целог округа. (7,08%) Од укупно 607 тестираних на нивоу округa, позитиних је 43, Лесковац, 16, Власотинце 13, Лебане 4, Бојник 10.

Епидемиолошка ситуација у Лесковцу показује да тренутно у Лесковцу има 221 оболело лице. Укупно на територији Јабланичког округа је 353 случаја од тога: Лековац 221, Власотинце 93, Лебане 13, Бојник 22, Медвеђа 4 лица.

Поред тога, изнете су најновије одлуке Владе Републике Србије којима се ублажавају мере за време ванредног стања и то: дозвола кретања у парковима и на јавним површинама које су намењене за рекреацију и спорт, пружање услуга у области пружања услуга у области трговине на мало које обухватају продају хране и пића у угоститељским објектима, као и оне који обухватају продају робе.

У оквиру треће тачке дневног реда било је речи о ублажавању мера забране обављања јавног превоза путника. По томе ће у првој фази услуге градког и приградског превоза моћи да користе само запослена лица. Уједно се превозници обавезују да се придржавају инструкција Кризног штаба Владе Републике Србије које се тичу јавног превоза. Поред тога, ЈП „Градска аутобуска станица Лесковац“ се обавезује да примени превентивне мере којима се осигурава безбедност запослених и корисника услуга (дезинфекција свих просторија, опреме, мобилијара, обавезна услуга заштитиних маски и рукавица).

Четврта тачка се односила на упознавање са обавештењем Министарства државне управе и локалне самоуправе у вези са радом предшколских установа. У вези са тим ПУ Вукица Митровић у Лесковцу наложено је да најкасније до 7. маја изврши дезинфекцију објекaта с обзиром на то да ће почети са радом 11. маја 2020. године.

stab 31 1stab 31 2stab 31 3

Tagged under

Град Лесковац

ГРАД ЛЕСКОВАЦ

  Пана Ђукића 9-11
16 000 Лесковац, Србија
   016/213-213
   This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Видео галерија