wrapper

Данас је у палати Србије одржана седница државног врха са оперативним тимом за вакцинацију којом је председавао председник Републике Србије Александар Вучић.

Председник Републике Србије Александар Вучић том приликом истакао је да је вакцинација од пресудног значаја за Србију, да без вакцинације никад нећемо победити корону.

„Позивамо грађане да се вакцинишу, да се убразано пријављују, јер ће на тај начин спасити животе. Хвала свима из здравственог система, пензионерима који су били најизложенији удару болести, али и младим људима којим аје живот био много тежи.“

Градоначелник Лесковца др сци. мед. Горан Цветановић био је један од онлајн учесника седнице. Он је том приликом казао следеће:

„Све је спремно да масовна вакцинација становника Лесковца и околних места почне. Главни пункт, спортска хала “Партизан”, је потпуно прилагођен и опремљен у складу са датим упутствима, док је осталих пет пунктова такође спремно: у Дому здравља у Лесковцу, Вучју, Грделици, Манојловцу и Брестовцу.

Синоћ је у Завод за јавно здравље стигла испорука кинеске вакцине, 2469 доза су у фрижидерима и све је спремно да запослени у Дому здравља спроведу вакцинацију. Имамо довољан број обучених здравствених радника, а град Лесковац је оспособио шест телефонских линија за кол центар на који ће грађани моћи да добију све информације у вези са имунизацијом. Обучени оператери ће позивати грађане, помогати им да се пријаве, а излазиће и на терен где буде потребно, да им помогну при регистрацији или да их довезу до пункта. До сада је у Лесковцу вакцинисано 552 лица.“

Град Лесковац

ГРАД ЛЕСКОВАЦ

  Пана Ђукића 9-11
16 000 Лесковац, Србија
   016/213-213
   This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Видео галерија