wrapper

Библиотека је читаоце који су током 2020. године прочитали највећи број књига наградила бесплатним уписом и публикацијама из сопственог издаваштва.

Од најмлађих највећи број књига прочитао је Павле Стаменковић, ученик првог разреда ОШ „Трајко Стаменковић“ у Лесковцу који је чак 84 пута посетио Народну библиотеку „Радоје Домановић“ у Лесковцу, а од одраслих најактивнија била је чланица Слађана Пешић.

Они су имали прилику и да се друже са библиотекарима и обиђу сва одељења у Библиотеци.

Иза дечака Павла крије се прави мали генијалац. Његова мама Снежана открива да се љубав према писаној реч и у њеном сину родила сама, а да је њен удео само то што му је усадила навику да чита пред спавање. Поред читања књига, овај седмогодишњак говори течно енглески језик, сваког дана време проводи на Википедији у жељи да што више сазна о историји, географији, диносаорусима, планетама, а сам је отворио и свој јутјуб канал на којем на енглеском језику показује како се програмира и како се померају тектонске плоче на Северном и Јужном полу и у Европи. Обожава Николу Теслу, а воли да чита песме Јована Јовановића Змаја.

„Кад порастем волео бих да будем јутјубер али да на свом каналу подучавам људе разним стварима. На свом каналу сам правим презентације и сам програмирам, инсталирам, постављам туторијале, волим тај свет компјутера и знам да радим у сваком програму“, рекао је Павле.

Говори помало руски и кинески, а уколико желите да сазнате нешто више о нуклеарној бомби, Павле ће вам без проблема објаснити. Павлу је уручена и чланска карта лесковачке бибилиотеке, на поклон је добио неколико књига, а највише се обрадовао атласу Европе. 

Град Лесковац

ГРАД ЛЕСКОВАЦ

  Пана Ђукића 9-11
16 000 Лесковац, Србија
   016/213-213
   This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Видео галерија